Risotto met feta, munt en lamssteak

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Wat een feestje, deze risotto met feta, groene kruiden en lamssteak! Echt een mooie zomerse risotto die zelfs eigenlijk een beetje naar Griekenland smaakt!

Ingrediënten

  • 350 g risotto rijst (bvb arborio)
  • 2 lamssteaks van elk 150 g
  • 2 el sap van bio citroen
  • 1,2 l groentenbouillon
  • 120 g doperwten (diepvries)
  • 200 g spinazie
  • 100 g feta
  • handvol blaadjes basilicum
  • handvol blaadjes munt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Haal de lamssteaks ongeveer een uurtje voordat je ze gaat bakken uit de koelkast en laat ze rustig op kamertemperatuur komen.
  2. Snipper de ui fijn, snijd de feta in kleine blokjes en snijd de basilicum en de munt fijn. Verwarm de groentenbouillon en ontdooi ook al de erwtjes.
  3. Verhit in een brede gietijzeren pot de olijfolie en fruit daarin de ui en de look (die kan je erbij persen of ook heel fijn snipperen – doe hem iets later in de pot dan de ui want look verbrandt heel snel).
  4. Doe de rijst bij in de pot en laat hem even mee fruiten totdat de korrels doorzichtig worden (dat is al snel, laat zeker de korrels niet bruin worden).
  5. Zet het vuur nu iets lager. Voeg een kleine soeplepel bouillon toe samen met het citroensap en wacht totdat het vocht grotendeels is opgenomen. Voeg dan opnieuw bouillon bij en blijf herhalen totdat de rijst bijna gaar is. Dit zal ongeveer 10 tot 12 minuten duren.
  6. Bak ondertussen de lamssteaks rosé in een ruime bakpan met een klontje boter en wat arachideolie. Als de lamssteaks al mooi op kamertemperatuur waren voordat je ze bakt, is ongeveer 3 minuten bakken per kant voldoende. Kruid het vlees met vers gemalen peper en zout en wikkel het na het bakken in aluminiumfolie om het nog ongeveer 5 tot 10 minuten te laten rusten.
  7. Voeg nu de erwtjes en de spinazie toe aan de risotto, samen met ongeveer de helft van de basilicum en de munt, en gaar de risotto nog ongeveer 5 minuten verder (voeg indien nodig nog wat bouillon toe), totdat de erwtjes beetgaar zijn, de spinazie geslonken en de rijst smeuïg is. Roer er de helft van de feta blokjes door. Kruid naar smaak bij met vers gemalen peper en eventueel wat zout (let op: de feta is ook al zoutig).
  8. Dien op in diepe borden, en verdeel de rest van de blokjes feta over de borden. Leg op elk bord enkele sneetjes lamssteak en werk af met wat vers gemalen peper, en de rest van de basilicum en de munt.

Tip

Echt een heerlijk zomerse risotto!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten