Een roerei moet echt nog smeuïg zijn, dan is het op zijn lekkerst. Ik schotel jullie vandaag een snelle en smakelijke lunch voor, die ik op smaak en kleur heb gebracht met verse groene kruiden.
Roerei met frisse verse kruiden
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 8 eieren
- klontje boter
- enkele sprieten bieslook
- enkele takjes peterselie
- een handvol kervel
- peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Spoel alle kruiden, dep ze voorzichtig droog en hak ze in kleine stukjes.
- Kluts de eieren grondig in een mengkom, kruid ze met peper en zout en voeg de helft van de gehakte groene kruiden toe.
- Verwarm een ruime pan op middelhoog vuur en smelt er een klontje boter in. Giet de geklutste eieren in de pan en begin meteen met een spatel (niet met een klopper) te roeren. Roer de eieren steeds opnieuw los van de bodem zodat ze langzaam en zachtjes stollen en niet droog worden.
- Haal de pan onmiddellijk van het vuur als de eieren goed zijn (voldoende gestold maar nog heel smeuïg) en voeg een klein klontje boter toe. Door de koude boter zal het stollen van de eieren sneller stoppen.
- Dien onmiddellijk op met wat geroosterd toastbrood en werk af met de rest van de gehakte groene kruiden.
Tip
Varieer gerust in de groene kruiden die je gebruikt, basilicum of oregano zijn ook heel lekkere mogelijkheden.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen