Search
Close this search box.

Risotto van vergeten groenten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Vergeten groenten zijn al een tijdje helemaal terug in, en eigenlijk zijn ze dus niet meer zo vergeten. Tijd om er een lekkere risotto mee klaar te maken… Dit is echt een budgetvriendelijk gerecht vol seizoensgroenten, zonder vlees maar vol smaak!

 

Voor dit recept heb je een goede (gietijzeren) pot nodig, bekijk deze eens als je er één zoekt, ik heb er al jaren zo eentje, perfect hoor! (adv.)

Ingrediënten

  • 300 g risotto rijst
  • 1 grote pastinaak
  • 3 gele raapjes
  • 200 g andijvie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1,5 l groentenbouillon
  • 80 g parmezaanse kaas (blok)
  • klontje boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de pastinaak en de raapjes en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm. Spoel de andijvie grondig uit en snijd hem in reepjes. Snipper de sjalot fijn en pers de look.
  2. Verwarm de bouillon tot tegen het kookpunt. Rasp ondertussen de parmezaanse kaas.
  3. Kook de blokjes pastinaak en gele raap in licht gezouten water beetgaar, giet ze af, verfris ze even onder koud water en houd ze apart.
  4. Verhit terwijl in een brede (gietijzeren) pot de olijfolie en fruit daarin de gesnipperde sjalot en de geperste look.
  5. Voeg de rijst toe toe en fruit hem even mee totdat de korrels doorzichtig worden. Voeg de wijn toe en laat even koken, tot de helft van de wijn is opgenomen door de rijst.
  6. Zet het vuur iets lager. Voeg een soeplepel bouillon toe en wacht totdat die grotendeels is opgenomen. Voeg opnieuw bouillon bij en herhaal tot de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 15 min duren. De rijst moet nog smeuïg zijn maar mag niet te plat gekookt zijn.
  7. Voeg de gekookte blokjes pastinaak en raap toe aan de risotto en roer voorzichtig om. Voeg de gesneden andijvie rauw toe aan de risotto, meng alles goed door elkaar laat nog even doorwarmen. De andijvie zal door de warmte slinken.
  8. Neem de pot van het vuur en voeg en de geraspte parmezaanse kaas toe. Kruid met peper en zout.
  9. Serveer de risotto in diepe borden en werk af met een extra draai van de pepermolen en een scheut goede olijfolie.

Tip

Je kan de andijvie als je wil vervangen door verse spinazie.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen