Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Konijnenbout met abrikozen en couscous

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze week is het de week van het konijn. Parkkonijn is mager en licht vlees, waar je echt alle kanten mee uit kan. Ik combineer de konijnenbouten met gekleurde wortelen, krieltjes en gedroogde abrikozen, en ik dien ze op met couscous, voor een licht, lekker en eigentijds gerecht.

 

Kook je deze week ook met konijn? Stuur mij dan een foto van jouw gerecht, dan post ik dat op Instagram in mijn stories! Ik ben benieuwd naar jouw creaties!

 

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Lekker van bij ons. Via deze link krijg je nog meer inspiratie! (advertentie)

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 1 ui
  • 600 g (gekleurde) wortelen
  • 2 el bloem
  • 350 ml bruin bier
  • 650 ml kippenbouillon
  • 3 el abrikozenconfituur
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 takjes peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 8 krieltjes
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 3 el gehakte peterselie
  • 240 g couscous
  • klontje boter
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de ui in halve ringen en snijd de wortelen in schijfjes. Bind de tijm, peterselie en laurier samen met een stukje keukentouw tot een kruidentuiltje. Halveer de krieltjes en de abrikozen.
  2. Smelt een klontje boter in een grote (gietijzeren) pot en braad er de konijnenbouten in aan. Kruid ze met peper en zout en laat ze mooi rondom kleuren. Haal de bouten uit de pot en houd ze even apart. Giet het overtollige vet uit de pot.
  3. Voeg de ui en de wortel nu toe aan de pot, en laat ze 5 minuten rustig stoven. Voeg de bloem toe, meng goed en laat nog 2 minuten verder bakken.
  4. Blus met het bier en de kippenbouillon, roer alles goed los van de bodem en laat zachtjes aan de kook komen. Voeg de abrikozenconfituur toe samen met het kruidentuiltje en leg de aangebraden konijnenbouten erbij.
  5. Laat het konijn op een zacht vuurtje rustig garen, dit duurt een uur tot anderhalf uur. Het vlees moet echt botermals zijn. Leg de laatste 30 minuten de krietjes bij in de pot.
  6. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  7. Serveer in elk bord een schep couscous met een konijnenbout, saus en een goede schep van de wortelen, abrikozen en krieltes. Werk af met gehakte peterselie.

Tip

Komen eten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen