Deze risotto is heerlijk kruidig, dank zij de rozemarijn en de tijm die erin worden gebruikt en de lekkere worstjes. Voor een lekkere risotto ben ik altijd te vinden! Met de herfstmaanden voor de deur zal er weer eens vaker risotto op het menu staan. Heerlijk toch ook, een smeuïge risotto, dat is een vorm van hartverwarmende comfort food.
Risotto met Italiaanse worstjes en rode wijn
Beoordeling door het gezin
★★★★☆
Ingrediënten
- 350 g risotto rijst
- 400 g Italiaanse varkensworstjes
- 125 ml rode wijn
- 1,2 l hete kippenbouillon
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes look
- 2 takjes rozemarijn
- 1 takje tijm
- 50 g boter
- olijfolie
- 75 g parmezaan, vers geraspt
- peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en van het takje tijm en snijd ze heel fijn.
- Snijd de worstjes in stukken van ongeveer 2 cm.
- Verhit wat olijfolie met 25 g boter in een ruime gietijzeren pan op een middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en laat ongeveer 2 minuten fruiten.
- Pers er dan de teentjes knoflook over uit en voeg ook de fijngesneden rozemarijn en tijm toe, samen met de stukjes worst. Bak alles samen terwijl je af en te roert gedurende 5 minuten of totdat de worst mooi aangekleurd is.
- Haal de stukjes worst uit de pan en houd ze apart.
- Draai het vuur iets lager en voeg de rijst toe. Bak de rijst gedurende ongeveer 3 minuten totdat de korrels glazig worden. Schenk de rode wijn erbij en roer ongeveer 1 minuut totdat hij in de rijst is gekookt.
- Voeg een kleine soeplepel hete kippenbouillon toe en wacht totdat het vocht grotendeels is opgenomen. Voeg dan opnieuw bouillon bij en blijf herhalen totdat de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 15 minuten duren. De rijst moet nog smeuïg zijn maar mag zeker niet te plat gekookt zijn.
- Voeg vlak voor het einde van de kooktijd de stukjes worst weer toe.
- Neem de risotto van het vuur en roer er de resterende boter onder. Schep er ook de parmezaanse kaas onder en laat deze mooi smelten. Breng de risotto op smaak met peper en zout.
Tip
Werk de risotto af met takjes rozemarijn en eventueel met enkele blaadjes rucola.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen