Als de peterselie in onze voortuin te enthousiast groeit, maak ik er deze leuke soep mee! Je kan de soep natuurlijk ook maken met peterselie uit de winkel haha…
Peterseliesoep
Beoordeling door het gezin
★★★★☆
Ingrediënten
- 2 stuks wit van prei (in ringen)
- 1 grote ui (in ringen)
- 150 g peterselie (steeltjes en blaadjes)
- 150 g aardappel in blokjes
- 30 g boter
- 1,2 l kippenbouillon
- vers gemalen peper en zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Smelt de boter in een ruime soeppan en fruit er de ringen ui en prei glazig in. Voeg de blokjes aardappel toe en laat ze even mee fruiten.
- Giet de kippenbouillon er bij en breng die aan de kook.
- Was de peterselie en schud hem droog. Snijd alle steeltjes van de peterselie in grove stukken. Snijd ook de helft van de blaadjes in grove stukken. Houd de rest van de blaadjes nog even apart. Voeg de gesneden steeltjes en blaadjes peterselie toe aan de bouillon en breng alles zachtjes aan de kook.
- Laat de soep zachtjes doorkoken onder een schuin deksel gedurende ongeveer 15 minuten of totdat alle groenten gaar zijn.
- Mix de soep met de staafmixer glad.
- Snijd de blaadjes peterselie die je apart hebt gehouden zeer fijn met een heel scherp mes en roer deze hele fijne stukjes door de soep. Dit geeft een extra pittig smaakje en een heel mooi groene kleur. Breng de soep op smaak met vers gemalen peper en zout.
- Je kan de soep bij het serveren nog afwerken met een beetje fijn gesneden peterselie in elk bord.
Tip
Gebruik voor deze soep de gewone krulpeterselie en liever geen bladpeterselie.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen