Peterseliesoep

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Als de peterselie in onze voortuin te enthousiast groeit, maak ik er deze leuke soep mee! Je kan de soep natuurlijk ook maken met peterselie uit de winkel haha…

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 2 stuks wit van prei (in ringen)
  • 1 grote ui (in ringen)
  • 150 g peterselie (steeltjes en blaadjes)
  • 150 g aardappel in blokjes
  • 30 g boter
  •  1,2 l kippenbouillon
  • vers gemalen peper en zout

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een ruime soeppan en fruit er de ringen ui en prei glazig in. Voeg de blokjes aardappel toe en laat ze even mee fruiten.
  2. Giet de kippenbouillon er bij en breng die aan de kook.
  3. Was de peterselie en schud hem droog. Snijd alle steeltjes van de peterselie in grove stukken. Snijd ook de helft van de blaadjes in grove stukken. Houd de rest van de blaadjes nog even apart. Voeg de gesneden steeltjes en blaadjes peterselie toe aan de bouillon en breng alles zachtjes aan de kook.
  4. Laat de soep zachtjes doorkoken onder een schuin deksel gedurende ongeveer 15 minuten of totdat alle groenten gaar zijn.
  5. Mix de soep met de staafmixer glad.
  6. Snijd de blaadjes peterselie die je apart hebt gehouden zeer fijn met een heel scherp mes en roer deze hele fijne stukjes door de soep. Dit geeft een extra pittig smaakje en een heel mooi groene kleur. Breng de soep op smaak met vers gemalen peper en zout.
  7. Je kan de soep bij het serveren nog afwerken met een beetje fijn gesneden peterselie in elk bord.

Tip

Gebruik voor deze soep de gewone krulpeterselie en liever geen bladpeterselie.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept