Search
Close this search box.

Hartige muffins met zalm en groene aspergetips

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een muffin hoeft niet altijd zoet te zijn. Deze hartige versie met groene aspergetips en snippers gerookte zalm is een verrassend, leuk en heel smaakvol alternatief. Ze zijn super om mee te nemen voor een gezellige en ontspannende picknick met het gezin of met vrienden in het park! Spreid je picknickdekentje uit, zet al het lekkers erop en genieten maar!

 

Dit recept heb ik ontwikkeld in samenwerking met Lactel. Ik gebruikte in de muffins de melk Lactel Nr 1, een gevitamineerde melk uit onze Belgische weiden. Lactel Nr 1 is een bron van calcium en 10 vitaminen en biedt de vitaliteit die elk lid van het gezin nodig heeft!

Met de hoeveelheden die ik hieronder gebruik, maak je 12 grote muffins.

Ingredi├źnten

 • 400 ml melk Lactel Nr 1
 • 500 g patisseriebloem
 • 16 g bakpoeder
 • 3 eieren (kamertemperatuur)
 • 200 g groene aspergetips
 • 100 gr gerookte zalm
 • 15 g bieslook
 • peper
 • zout
 • muffinbakplaat
 • cupcakepapiertjes

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
 2. Snijd de groene aspergetips in kleine stukjes van iets minder dan een centimeter. De kopjes snijd je niet, deze houd je apart om straks de muffins mee af te werken. Snijd de gerookte zalm in snippers van ongeveer een centimeter. Snipper de bieslook fijn.
 3. Meng de melk en de eieren goed door elkaar in een ruime kom.
 4. Zeef in een andere kom de bloem met het bakpoeder en doe er de fijngehakte bieslook bij, samen met wat peper en zout (te veel zout gebruiken hoeft niet, wat de gerookte zalm die je zal toevoegen heeft ook een zoutige smaak).
 5. Voeg het droge mengsel geleidelijk toe aan het vloeibare. Meng alles stevig door elkaar met een spatel.
 6. Voeg nu de stukjes groene aspergetips toe samen met de snippers gerookte zalm en meng opnieuw alles met een spatel tot een stevig beslag.
 7. Vul de muffinbakplaat met de cupcakepapiertjes en verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormen. Werk elke muffin bovenaan af met een aantal kopjes van de groene aspergetips.
 8. Bak de muffins ongeveer 30 minuten op 140 graden. Draai dan de oven wat hoger en laat ze nog 10 tot 15 minuten verder bakken op 180 graden. Ze zijn klaar als ze een goudbruine kleur hebben en als een prikker die je erin steekt er droog terug uitkomt.
 9. Laat ze even afkoelen in de vorm, haal ze er dan uit en plaats ze op een rooster om verder af te koelen.

Tip

Je kan ook zelfrijzende bloem gebruiken, dan heb je geen extra bakpoeder nodig.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen