Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rijstsalade met wortelen

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Wij hebben met de mooie dagen die we al gehad hebben, al enkele keren de barbecue aangestoken, jullie ook? Wij kiezen dan meestal voor één of twee stukken vis, of een mooi stuk ribeye en daar eten we dan een lekker slaatje bij.

Dit verfrissende slaatje op basis van rijst en wortelen is een echte aanrader als bijgerecht, met veel smaak. Het idee komt oorspronkelijk uit een receptenbijlage van Colruyt van een jaar of 2 geleden.

Ingrediënten

  • 250 g basmatirijst
  • 2 wortelen, geraspt
  • sap van 1citroen
  • 1 plantje platte peterselie, grof gehakt
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 3 el rozijnen
  • 600 ml groentenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl komijnpoeder
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpan en bak de sjalot en de komijn enkele minuten. Voeg de rijst toe en meng tot de korrels glazig zijn. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten afgedekt koken op een heel zacht vuur. Voeg indien nodig een beetje extra vocht toe.
  2. Haal de pan van het vuur, en laat hem nog een vijftal minuten afgedekt staan. Maak dan de rijst los met een vork, doe de rijst in een andere kom en laat hem afkoelen.
  3. Als de rijst is afgekoeld, voeg je er de geraspte wortelen aan toe, samen met de rozijnen, de peterselie, het citroensap en de rest van de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

Tip

Als je niet van de typische smaak van komijnpoeder houdt, kan je die ook weglaten.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen