Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rijstpap met karnemelk

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze rijstpap is niet geel, ik heb er geen saffraan in gebruikt. Door het toevoegen van een beetje karnemelk nadat de rijst heeft gekookt, is de rijstpap integendeel mooi wit. Bestrooi de rijstpap naar smaak met een beetje of een beetje veel bruine suiker en smullen maar!

 

Het recept komt uit het magazine Foodies van februari 2020.

 

Ingrediënten

  • 150 g dessertrijst
  • 1 vanillestokje
  • 600 ml halfvolle melk
  • 75 g suiker
  • 150 ml volle room
  • 150 ml karnemelk
  • klontje boter

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Beboter de bodem en de randen van een ruime kookpan. Giet de melk in de kookpan samen met de rijst, de suiker en het opengesneden vanillestokje.
  2. Breng alles langzaam aan de kook op een matig tot laag vuur en laat de rijst in ongeveer 30 minuten gaar worden, terwijl je heel regelmatig roert zodat de rijst niet aanbrandt onderaan de pot.
  3. Laat de rijst afkoelen tot op kamertemperatuur en verwijder dan het vanillestokje.
  4. Roer de room en de karnemelk door de afgekoelde rijst, meng alles goed door elkaar en verdeel de rijst over enkele vormpjes die je in de koelkast bewaart totdat je ze serveert.
  5. Lekker met een extra laagje bruine suiker eroverheen!

Tip

Je kan het vanillestokje perfect vervangen door 1 theelepel vanillepoeder.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen