Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pastaschelpen met pompoensaus en worstjesvlees

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Met deze gevulde pastaschelpen ben je helemaal mee met het seizoen! Ik gebruik de toppers van de herfst, pompoen en champignons, aangevuld met verse spinazie voor nog wat extra groenten. Gecombineerd met worstjesvlees krijg je een smaakbom die zeker in de smaak zal vallen. Het gerecht is dan ook nog eens budgetvriendelijk, nog een extra troef! Proberen maar zou ik zeggen!

 

Zoek je nog een leuke ovenschaal om gerechten als dit in klaar te maken? Kijk dan eens hier… (adv.)

 

 

Ingrediënten

  • 400 g grote pastaschelpen
  • halve butternut pompoen
  • 4 stevige varkensworstjes (300 g)
  • 500 g champignons, in schijfjes
  • 200 g verse spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 100 g mascarpone
  • 250 ml kippenbouillon
  • 50 g geraspte mozzarella
  • olijfolie
  • 1 tl espelette peper
  • vers gemalen zwarte peper 
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil een halve butternut pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de ui in partjes. Doe de blokjes pompoen en de partjes ui in een kom en meng ze met een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Spreid alles uit op de bakplaat met bakpapier, leg er ook de teentjes look in hun geheel tussen en plaats dit alles ongeveer 30 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn. Hussel na ongeveer 15 minuten eens door elkaar. 
  2. Haal de groenten uit de oven en druk het vruchtvlees van de look uit de schilletjes. Mix de pompoenblokjes samen met de ui, de look, de mascarpone en de helft van de kippenbouillon in de blender tot een homogene saus. Kruid naar smaak met zwarte peper, zout en espelette peper, en voeg nog wat bouillon toe als de saus nog te dik is.
  3. Kook de pastaschelpen beetgaar in licht gezouten water.
  4. Verwijder de velletjes van de worstjes, verdeel het vlees in kleine balletjes en bak deze in een ruime braadpan met wat olijfolie op een middelhoog vuur totdat het vlees goudbruin is. Haal de balletjes uit de pan en giet het overtollige vet weg. Bak in dezelfde pan de schijfjes champignon op hoog vuur en voeg dan de spinazie toe zodat hij slinkt. Voeg de pompoensaus toe aan de pan samen met de balletjes. 
  5. Verdeel een beetje van de saus over de bodem van een ovenschaal. Zet de schelpen naast elkaar in de ovenschaal en vul ze met de saus. Strooi er de geraspte mozzarella over en zet 15 à 20 minuten in de oven aan 160 graden. 

Tip

In plaats van espelette peper kan je ook chilivlokken gebruiken, of voor een minder pittige saus ook gewoon paprikapoeder.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen