Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Rijkelijk éénpansgerecht met rundergehakt, groenten en een eitje

Beoordeling door het gezin

★★★★★

In dit eenpansgerecht gebruik ik spitskool en blokjes pompoen, dat combineert echt heerlijk! De twee groenten samen met het rundergehakt, de gebakken aardappeltjes en de afwerking met een smaakvolle oude kaas zorgen voor een op en top winterse combinatie, een echte pan vol comfortfood! En je gebruikt maar één pan, hoe zalig is dat?

 

Ik gebruik bijna altijd deze pan (zelfs in deze kleur!) om eenpansgerechten als dit klaar te maken, neem gerust een kijkje!

Ingrediënten

  • 350 g butternut pompoen
  • 350 g spitskool
  • 350 g vastkokende aardappelen
  • 300 g rundergehakt
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 g oude kaas (blokje)
  • 4 eieren
  • peterselie
  • klontje boter
  • scheutje olijfolie
  • 2 kl gerookt paprikapoeder
  • snuifje cayennepeper
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de aardappelen in dunne schijfjes van ongeveer 0,5 cm. Snijd de butternut in blokjes van ongeveer 1 cm en snipper de spitskool fijn.
  2. Verwarm een klontje boter met een scheutje olijfolie in een ruime pan, en bak de schijfjes aardappel in ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en houd ze apart.
  3. Voeg de blokjes butternut en de gesneden spitskool toe aan de pan, en laat alles samen enkele minuten stoven. Pers er de teentjes look bij uit en meng alles even door elkaar.
  4. Voeg het rundergehakt toe aan de pan, en bak het rul en goudbruin, en meng er het gerookt paprikapoeder en de cayennepeper onder. Voeg het tomatenconcentraat toe en laat het 2 minuten mee bakken.
  5. Giet nu de kippenbouillon in de pan, voeg de aardappelen terug toe, zet een deksel op de pan, breng alles zachtjes aan de kook en laat ongeveer 10 minuten pruttelen onder deksel.
  6. Rasp de oude kaas en verdeel hem over de schotel. Zet het deksel er terug op totdat de kaas gesmolten is.
  7. Bak ondertussen van de eieren 4 spiegeleitjes.
  8. Werk de schotel af met de spiegeleitjes, wat gesnipperde peterselie en nog wat extra gerookt paprikapoeder.

Tip

Dit is bovendien een perfecte schotel om restjes groenten mee op te werken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen