Search
Close this search box.

Aperitief met 3 soorten hummus en Valess Crispy Sticks

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Met de feestdagen zet ik graag hummus op tafel als aperitief, en daar komen dan meestal crackers bij. Kan dat echt niet origineler, vroeg ik mij af…

Ja dat kan zeker origineler, lekker anders met Valess! Ik gebruikte de Valess Crispy Sticks, die met het vleugje chili in hun krokante korst echt heerlijk zijn van smaak. Lekker veggie? Yes, da’s Valess! Ik heb ze gecombineerd met homemade hummus op drie verschilende manieren, voor een explosie aan smaak en kleur als begin van een feestelijke avond!

Ik vertel er ook nog graag bij dat de Valess Crispy Sticks het goede van zuivel (weidemelk) als hoofdingrediënt hebben, en dat ze rijk zijn aan calcium, eiwitten en vezels.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Valess  (advertentie).

Ingrediënten

  • 2 pakjes Valess Crispy Sticks (10 stuks)
  • 300 g kikkererwten (uit blik)
  • 2 el tahini
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve limoen
  • 100 ml olijfolie
  • mespuntje komijnpoeder
  • peper en zout
  • 100 g zoete aardappel
  • 100 g gekookte rode biet
  • halve avocado
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • ½ kl cayennepeper
  • peterselie
  • bieslook
  • rozemarijn

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Bak de Valess Crispy Sticks gedurende 7 à 9 minuten in de voorverwarmde airfryer op 180 graden. (Dat gaat ook in de pan of in de oven).
  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes, kook ze gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
  3. Maak de hummus: Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze. Doe de kikkererwten, de tahini, de knoflook, het limoensap, de olijfolie en de komijn in de blender en mix tot je een mooi geheel krijgt. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Als de hummus iets te dik is, kan je een scheutje water toevoegen.
  4. Verdeel de hummus in 3 porties. Meng één portie met de gekookte rode biet en fijngesnipperde rozemarijn. Meng een tweede portie met de geplette zoete aardappel, het gerookt paprikapoeder en de cayennepeper. Mix de derde portie met de geplette advocado, de peterselie en de bieslook. Je hebt nu 3 felgekleurde variaties van hummus.
  5. Dien de krokante Valess Crispy Sticks op met de drie soorten hummus.

Tip

Fijne feesten binnenkort!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen