Search
Close this search box.

Ricottamousse met vijgen

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een lekker hapje dat je perfect op voorhand kan klaarmaken. Zo kan je zelf stressvrij genieten van het apero-moment!

 

Met dank aan Libelle Lekker voor de inspiratie.

Ingrediënten

  • 250 g ricotta
  • 2 vijgen
  • 4 el vijgenconfituur
  • 2 sneetjes parmaham
  • 25 g geraspte parmezaan
  • 2 eiwitten
  • 2 g gelatine (1 blaadje)
  • 50 ml groentenbouillon
  • vers gemalen peper

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Klop de eiwitten stijf. Week ondertussen de gelatine in koud water. Meng de ricotta met de parmezaan en kruid met vers gemalen peper.
  2. Warm de groentenbouillon op en los er de uitgeknepen gelatine in op. Roer de bouillon met de gelatine door de ricotta en spatel er het eiwit onder.
  3. Verdeel de ricottamousse over kleine glaasjes en zet ze minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de ham op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de ham ongeveer 20 minuten in de oven. Laat de ham afkoelen op keukenpapier en breek ze in repen.
  5. Werk de glaasjes verder af: verdeel wat vijgenconfituur over de ricottamousse en steek er een reepje parmaham in. Snijd de vijgen in fijne plakjes en verdeel ze over de glaasjes.

Tip

Ideaal om op voorhand klaar te maken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen