Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ricottamousse met sinaas

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Met ricotta (de bekende witte zachte en frisse Italiaanse kaas) kan je lekkere desserten maken, bijvoorbeeld deze mousse met toetsen van sinaas.

 

Het leuke recept vond ik in het magazine Foodies van mei 2020… (ja ik herlees regelmatig mijn oudere tijdschriften met recepten!)

Ingrediënten

  • 250 g ricotta
  • 150 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 1 el poedersuiker
  • 1 onbehandelde sinaasappel
  • 1 el honing
  • 1/2 granaatappel
  • enkele takjes citroentijm

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Roer de ricotta los met het merg uit het vanillestokje. Klop de slagroom half op en meng er de bloemsuiker onder (half opgeklopte slagroom heeft de dikte van volle yoghurt). 
  2. Rasp de schil van de sinaasappel met een heel fijne rasp en pers het sap van de sinaasappel uit.
  3. Spatel de half opgeklopte slagroom door de ricotta, samen met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en de honing. 
  4. Verdeel de ricottamousse over schaaltjes en werk ze af met enkele granaatappelpitjes, nog wat rasp van de sinaasappel en blaadjes citroentijm. 

Tip

Als je geen citroentijm hebt kan je ook gewone tijm gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen