Search
Close this search box.

Chocolate chip cookies van Matteo

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze chocolate chip cookies heb ik gebakken samen met Matteo, die nu 7 jaar is. De koekjes zien er misschien niet perfect uit, maar dat geeft helemaal niks! Het bakken was heel leuk en de koekjes zijn echt ontzettend lekker geworden!

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 60 g kristalsuiker
  • 60 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 75 g bloem
  • 75 g patentbloem
  • 100 g pure chocolade
  • half vanillestokje
  • 1/2 tl bakpoeder

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 

  1. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de gesmolten boter in een ruime mengkom en laat ze een beetje afkoelen. Voeg dan de beide soorten suiker toe en klop met een elektrische handmixer met gardes minstens 5 minuten grondig totdat je een romig mengsel hebt. Voeg het ei toe en het schraapsel uit het vanillestokje en klop verder tot een zeer luchtige massa ontstaat (klop weer minstens 5 minuten).
  2. Meng in een andere kom de bloem met de patentbloem en het bakpoeder. Zeef dit mengsel bij het botermengsel en spatel alles rustig door elkaar. Hak de chocolade in kleine stukjes en spatel de stukjes door het deeg.
  3. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Schep met een ijsschep 8 gelijke balletjes van het deeg en leg er op elke bakplaat 4, met voldoende ruimte tussen. Zet de deegballetjes ongeveer 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de koekjes ongeveer 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze net stevig zijn en aan de randen beginnen te kleuren. Laat de koeken nog ongeveer 10 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens op een rooster om verder volledig af te koelen.

Tip

Je kan de koekjes enkele dagen bewaren in een luchtdichte trommel.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen