Pittige open lasagne met zalm en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze open lasagne is een feest van kleuren en smaken. Het gerechtje is erg verfijnd en misstaat niet bij een feestelijke gelegenheid.

De inspiratie voor dit recept komt uit de mooie uitgave van Knack Weekend, 100 toprecepten zomer.

 

Een recept voor verse pesto van rucola vind je hier.

Om lekkere pesto te maken gebruik ik een blender, als je er nog een goede zoekt bekijk dan zeker deze, dat is degene die ik ook gebruik. (adv)

Ingrediënten

  • 4 vellen lasagne
  • 2 moten zalm van 200 g zonder vel
  • 120 g sugar snaps
  • 1 mild Spaans pepertje
  • enkele takjes munt
  • 50 g rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g pijnboompitten
  • een halve citroen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • een scheutje olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Maak eerst de pesto. Je legt de volgende ingrediënten samen in de blender om te vermalen tot een mooie pesto: het teentje knoflook, de blaadjes munt (die je van de takjes hebt gehaald en hebt gespoeld), de helft van de rucola, de pijnboompitten, de helft van het citroensap en een beetje olijfolie. Als je alles hebt gemixt en de pesto is nog te dik kan je nog een beetje extra olijfolie toevoegen. Kruid met peper en zout naar smaak en zet de pesto even opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Was het Spaans pepertje, verwijder de zaadjes en snijd het in heel fijne stukjes.
  4. Meng de rest van het citroensap met het paprikapoeder en een eetlepel olijfolie en kruid dit mengsel met een beetje peper en zout. Smeer hiermee de zalmmoten in en leg de zalmmoten in een ovenschotel. Dek ze af (met aluminiumfolie) en laat ze ongeveer 20 minuten garen in de voorverwarmde oven. Als de moten zalm gaar zijn, snijd je ze in plakjes.
  5. Was de sugarsnaps en kook ze beetgaar in licht gezouten water in enkele minuten.
  6. Kook de vellen lasagne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water. Als ze gaar zijn giet je ze af en laat je ze uitlekken.
  7. Leg op elk bord een vel lasagne. Verdeel er de sugarsnaps en de stukjes zalm over en dek af met een tweede vel lasagne. Bestrooi met de kleine stukjes peper, schep er een beetje pesto over en werk af met blaadjes rucola en eventueel wat munt.

Tip

Verwarm de borden voordat je de lasagne erop legt, anders koelt het geheel vrij snel af.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten