Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bruschetta’s met tomaat

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Er is niets leukers dan even voor etenstijd iedereen al naar beneden roepen met de mededeling: “Er is een klein voorgerechtje, er zijn bruschetta’s!”

 

Instant happiness gegarandeerd. Dit is een heel eenvoudig en snel voorgerechtje dat je, even naar Italië brengt als je ze proeft en je ogen sluit!

 

Met bruschetta’s kan je trouwens alle kanten uit, hier vind je nog een idee om groene bruschetta’s te maken, die al net zo Italiaans smaken!

Ingrediënten

 • 1 ciabatta of een ander breed stokbrood
 • 2 mooie rijpe tomaten
 • enkele blaadjes basilicum
 • 1 teentje look
 • scheutje olijfolie
 • vers gemalen peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

 1. Snijd de ciabatta (of een ander breed stokbrood) in schuine sneetjes van ongeveer 2 cm dik.
 2. Leg de sneetjes onder de grill van de oven en laat ze aan beide kanten gedurende een paar minuten grillen. Zo worden ze krokant aan de buitenkant maar blijven ze nog zacht vanbinnen. Laat ze als ze gegrild zijn een beetje afkoelen.
 3. Snijd het teentje look in de helft en wrijf met de platte kant over de sneetjes ciabatta, en sprenkel er enkele druppels olijfolie over.
 4. Was de blaadjes basilicum, dep ze droog en scheur ze in kleinere stukjes. Houd enkele mooie blaadjes in hun geheel opzij.
 5. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Meng de blokjes tomaat met de basilicum en kruid ze met vers gemalen zwarte peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
 6. Leg de blokjes tomaat op de gegrilde sneetjes ciabatta, en versier elke bruschetta met een blaadje basilicum dat je hebt apart gehouden.

Tip

Je kan als afwerking enkele druppels balsamico azijn op elke bruschetta sprenkelen.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen