Pistounade – tapenade van groene olijf

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Met deze pistounade haal je een beetje het Zuiden van Frankrijk binnen, dat kan geen kwaad zeker nu het hier toch maar guur is de laatste dagen? Op basis van ontpitte groene olijven maak je in een handomdraai deze lekkere variant van tapenade.

 

Ga je toch liever voor de tapenade van zwarte olijven , dan kan je daarvan hier een recept vinden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 100 g ontpitte groene olijven
  • 2 teentjes look
  • 1 el citroensap
  • 6 el olijfolie
  • 1 el amandelpoeder
  • 2 takjes platte peterselie
  • enkele blaadjes basilicum
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Pel de teentjes look en leg ze in de blenderkom, samen met de ontpitte groene olijven, het citroensap, de olijfolie, en de blaadjes van de peterselie en de basilicum.
  2. Mix alles tot een homogeen geheel. Voeg indien nodig een beetje extra olijfolie toe.
  3. Voeg het amandelpoeder toe en mix nog even kort door elkaar. Kruid met peper en zout.
  4. Dien de pistounade fris op: zet hem zeker een uur in de koelkast alvorens ervan te eten. Serveer hem met crackers, pizzabrood of stengels.

Tip

Deze pistounade is ook heel lekker als spread op een knapperig stukje stokbrood.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten