Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tapenade van zwarte olijven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Mijn oudste zoon houdt erg van tapenades en is eigenlijk wel een fijnproever. Als hij dus zegt dat deze tapenade van zwarte olijven de beste is die hij ooit heeft geproefd is dat best wel een compliment aan zijn mama!

Ingrediënten

  • 200 g ontpitte zwarte olijven (ik gebruik er gewoon uit blik, op sap)
  • 1,5 dl goede olijfolie
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teentje look
  • vers gemalen zwarte peper

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Pureer de ontpitte zwarte olijven met de parmezaanse kaas, de ansjovisfilets, het teentje look en de olijfolie in de blender tot een homogene massa. Er mogen gerust nog brokjes in zitten, je moet het niet volledig plat malen.
  2. Kruid naar smaak met vers gemalen zwarte peper.
  3. Serveer met pizzabrood.

Tip

Je hoeft geen zout toe te voegen, zowel de ansjovisfilets als de parmezaanse kaas bevatten genoeg zout.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen