Tapenade van zwarte olijven

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Mijn oudste zoon houdt erg van tapenades en is eigenlijk wel een fijnproever. Als hij dus zegt dat deze tapenade van zwarte olijven de beste is die hij ooit heeft geproefd is dat best wel een compliment aan zijn mama!

Ingredi├źnten

  • 200 g ontpitte zwarte olijven (ik gebruik er gewoon uit blik, op sap)
  • 1,5 dl goede olijfolie
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 teentje look
  • vers gemalen zwarte peper

Zo maak je het

  1. Pureer de ontpitte zwarte olijven met de parmezaanse kaas, de ansjovisfilets, het teentje look en de olijfolie in de blender tot een homogene massa. Er mogen gerust nog brokjes in zitten, je moet het niet volledig plat malen.
  2. Kruid naar smaak met vers gemalen zwarte peper.
  3. Serveer met pizzabrood.

Tip

Je hoeft geen zout toe te voegen, zowel de ansjovisfilets als de parmezaanse kaas bevatten genoeg zout.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten