Alles-in-één-pan kip met orzo, pesto en burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze kip met orzo, pesto en burrata is  een zalig gerecht uit één pan! De orzo neemt alle lekkere smaken op, en de kip wordt heerlijk mals. Iedereen zal hier fan van zijn, en je hebt achteraf maar één pan af te wassen, als dat geen win-win-win is!

 

Ingrediënten

  • 1 kg kippendijen met huid
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 50 g tomatenpuree
  • 500 ml tomatenpassata
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el rode pesto
  • 300 g orzo
  • 1 bolletje burrata
  • enkele blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime ovenvaste pan op middelhoog vuur, en bak er de kippendijen goudbruin in. Bak ze eerst op de velkant gedurende ongeveer 5 minuten, draai ze om en bak ze nog enkele minuten verder, totdat ze rondom rond goudbruin zijn, ze hoeven binnenin nog niet gaar te zijn. Kruid ze met peper en zout en haal ze uit de pan. Giet het overtollige vet weg uit de pan.
  3. Voeg de gesnipperde ui en de geperste knoflook toe aan de pan en laat ze een minuutje fruiten. Voeg de tomatenpuree toe en laat hem een minuutje mee bakken. Giet dan de tomatenpassata en de kippenbouillon in de pan en laat het geheel aan de kook komen. Roer de rode pesto door de saus.
  4. Voeg de orzo toe aan de pan en leg ook de stukken kip terug in de pan, de huidkant naar boven.
  5. Zet de pan in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 minuten totdat de orzo beetgaar is en de kip binnenin door en door gaar. Controleer na 10 minuten oventijd de pan even en voeg indien nodig extra bouillon toe.
  6. Verdeel het bolletje burrata in stukken over de kip met de orzo. Werk de pan verder af met een scheutje goede olijfolie, een draai van de pepermolen en wat blaadjes basilicum. Dien onmiddellijk op.

Tip

Komen eten!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen