Ik ben nu al meer dan twee weken op de sukkel met een niersteen dus moet alles noodgedwongen erg op het gemak. Victor had onlangs zijn laatste examen van zijn eerste jaar universiteit en dat wou ik toch thuis vieren met één van de favoriete gerechten hier… een echte Vlaamse klassieker: stoofvlees met frietjes.
Ik heb het stoofvlees bereid met runderwangen voor een op en top smaakvol en botermals resultaat. Je kan runderwangen bestellen bij de betere slager, het loont echt de moeite om dat vlees eens te gebruiken. Uiteraard kan je het zelfde recept ook klaarmaken met stukken “gewoon” runderstoofvlees.
Om de stukken vlees aan te bakken gebruik ik graag een pan zonder anti-kleeflaag. Je krijgt dan betere aanbaksels in de pan die je kan losweken met het bier en dat voegt alleen maar smaak toe aan je gerecht. Dit is zonder twijfel mijn lievelingspan. Om daarna het stoofvlees lekker lang te laten sudderen zonder dat je ernaar moet omkijken gebruik je best een gietijzeren pot van goede kwaliteit. Mijn favoriete exemplaar kan je hier vinden. (adv)