Zoek
Sluit dit zoekvak.

Peultjes met citroen en geroosterde amandelen

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik heb in de lente steeds peultjes in de tuin groeien. Onze tuin is klein dus we hebben niet heel erg veel peultjesplanten staan, maar toch net voldoende om er enkele keren heel lekker van te eten. Die verse peultjes uit de tuin, die kan je niet vergelijken met degene die je in de winkel koopt eigenlijk. Ze zijn veel malser, zachter, gewoon lekkerder dus!

 

Bij de “Makkelijke Moestuin” vond ik deze variatie om peultjes te bereiden. Wij aten de peultjes met deze ovenschotel van geroosterde kip met citroen, dat paste heel lekker samen! Lekker zomers…

Ingrediënten

  • 300 gram verse peultjes
  • klontje boter
  • 1 onbehandelde citroen
  • 50 gram amandelen
  • zout en zwarte peper naar smaak

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Rooster eerst de amandelen (of gebruik amandelen die je geroosterd hebt gekocht). Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een bakblik met anti-aanbaklaag) en leg de rauwe amandelen er voldoende gespreid op, zodat ze niet bovenop elkaar liggen. Rooster de amandelen gedurende 8 minuten en draai ze in de helft van de baktijd om. Haal de amandelen uit de oven, stort ze op een koud bord en laat ze minstens 20 minuten afkoelen.
  2. Hak de geroosterde amandelen fijn.
  3. Doe de boter in een sauteerpan en zet deze op middelhoog vuur. Wanneer de boter begint te sissen, voeg je de peultjes toe. Roerbak ze ongeveer 5 minuten.
  4. Rasp de zeste van de onbehandelde citroen en voeg deze toe aan de peultjes, samen met de fijngehakte amandelen. Roerbak alles nog enkele minuten verder, totdat de peultjes beetgaar zijn.
  5. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Tip

Je kan hetzelfde recept even goed klaarmaken met sugarsnaps.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen