Gegrilde tomatensalade met bulgur en verse geitenkaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is een heerlijke doordeweekse lunch met een verrassende combinatie van smaken, die je snel en makkelijk kan klaarmaken.

 

Ik houd veel magazines met recepten bij, en die herlees ik dan af en toe graag. Zo komt dit fijne vegetarische recept van Seppe Nobels nog uit het Delhaize magazine van juni 2019.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 400 g kleine tomaatjes
  •  120 g bulgur
  • 125 g verse geitenkaas
  • 80 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el ciderazijn
  • 50 g kervel
  • 3 takjes tijm
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Maak beurre noisette (gebruinde boter) van de boter: smelt de boter op een matig vuurtje in een kleine braadpan tot ze amberkleurig wordt. Giet ze meteen door een fijne zeef in een koude kom.
  2. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng hem met de schoongemaakte kervel, de olijfolie, de azijn, de peper en het zout.
  3. Verwarm de grill van de oven voor. Snijd de tomaten horizontaal in de helft, bestrijk ze met de helft van de gebruinde boter en kruid ze met peper en zout. Laat ze kort onder de grill kleuren.
  4. Verdeel de warme tomaten over de borden. Verkruimel de geitenkaas en bestrooi er de tomaten mee, zodat de kaas een beetje smelt. Voeg de bulgursalade en de blaadjes tijm toe. Besprenkel elk bord nog met een eetlepel gebruinde boter en serveer meteen.

Tip

Zoek je een vegetarische lunch? Dit is een perfecte kandidaat!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept