Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gegrilde tomatensalade met bulgur en verse geitenkaas

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is een heerlijke doordeweekse lunch met een verrassende combinatie van smaken, die je snel en makkelijk kan klaarmaken.

 

Ik houd veel magazines met recepten bij, en die herlees ik dan af en toe graag. Zo komt dit fijne vegetarische recept van Seppe Nobels nog uit het Delhaize magazine van juni 2019.

Ingrediënten

  • 400 g kleine tomaatjes
  •  120 g bulgur
  • 125 g verse geitenkaas
  • 80 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el ciderazijn
  • 50 g kervel
  • 3 takjes tijm
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak beurre noisette (gebruinde boter) van de boter: smelt de boter op een matig vuurtje in een kleine braadpan tot ze amberkleurig wordt. Giet ze meteen door een fijne zeef in een koude kom.
  2. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng hem met de schoongemaakte kervel, de olijfolie, de azijn, de peper en het zout.
  3. Verwarm de grill van de oven voor. Snijd de tomaten horizontaal in de helft, bestrijk ze met de helft van de gebruinde boter en kruid ze met peper en zout. Laat ze kort onder de grill kleuren.
  4. Verdeel de warme tomaten over de borden. Verkruimel de geitenkaas en bestrooi er de tomaten mee, zodat de kaas een beetje smelt. Voeg de bulgursalade en de blaadjes tijm toe. Besprenkel elk bord nog met een eetlepel gebruinde boter en serveer meteen.

Tip

Zoek je een vegetarische lunch? Dit is een perfecte kandidaat!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen