Geroosterde bloemkool met parmezaan

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Wij eten hier thuis graag bloemkool, het liefst met witte saus of met kaassaus. Ik heb vandaag de bloemkool eens op een andere manier klaargemaakt. Ik heb de bloemkool in schijven gesneden en deze geroosterd in de oven met look en parmezaan.

 

Dat leverde een heel lekker bijgerecht op, met dank aan Foodies magazine (exemplaar van december 2019) voor het recept.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 50 g parmezaan, vers geraspt
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bloemkool in schijven van ongeveer 2 cm. De kleinere roosjes kan je zo laten om mee te roosteren.
  3. Laat de teentjes look ongepeld en plet ze lichtjes met het plat van een groot mes.
  4. Verdeel de bloemkool over een bakplaat (zorg ervoor dat ze apart liggen en niet bovenop elkaar) en leg er de teentjes look tussen. Besprenkel de bloemkool met de olijfolie en wrijf de olie met je vingers goed uit. Bestrooi met vers gemalen peper en zout.
  5. Rooster de bloemkool met de teentjes look ongeveer 25 minuten in de oven, of totdat ze zacht zijn. Keer de plakken bloemkool hierbij af en toe om.
  6. Haal de bakplaat even uit de oven en rasp de parmezaan over de bloemkool heen.
  7. Rooster alles nog ongeveer 10-15 minuten verder in de oven totdat de plakken en de roosjes bloemkool een krokant en goudbruin korstje hebben. Pel de geroosterde knoflook, en verdeel hem over de stukken bloemkool.

Tip

Geroosterde groenten behouden veel meer van hun natuurlijke smaak dan wanneer ze gekookt worden.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten