Pastaschelpen met spinazie en champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Lekker en echt heel eenvoudig, deze vegetarische schotel met pastaschelpen en een combinatie van verse spinazie en champignons. Dit heb je snel klaar, zalig toch? Dit recept stond al eerder op de blog maar ik heb het nog eens klaargemaakt en er een nieuwe foto van genomen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g grote pastaschelpen
  • 500 g champignons
  • 600 g verse spinazie
  • 1 teentje look
  • 20 cl room
  • vers geraspte Parmezaan
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de pastaschelpen beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en bak ze in een ruime braadpan in een klein klontje boter goudbruin.
  3. Spoel de spinazie, zwier hem droog en voeg hem toe aan de pan. Pers het teentje look erbij. Laat de spinazie slinken terwijl je af en toe alles goed door elkaar mengt.
  4. Voeg de room toe, verwarm alles goed en kruid met peper en zout.
  5. Vul de pastaschelpen met de saus en zet ze naast elkaar in een ovenschotel. Bestrooi de schelpen met de kaas en zet de schotel nog even onder de grill.

Tip

Dit gerecht heb je in ongeveer een kwartier op tafel! Handig, niet?
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten