Pastaschelpen met spinazie en champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Lekker en alweer heel eenvoudig, deze vegetarische schotel met pastaschelpen en een combinatie van verse spinazie en champignons. Dit heb je heel snel klaar, zalig toch?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g grote pastaschelpen
  • 500 g champignons
  • 600 g verse spinazie
  • 1 teentje look
  • 20 cl room
  • vers geraspte Parmesan
  • klontje boter
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de pastaschelpen beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de champignons in schijfjes en bak ze in een ruime braadpan in een klein klontje boter goudbruin.
  3. Spoel de spinazie, zwier hem droog en voeg hem toe aan de pan. Pers het teentje look erbij. Laat de spinazie slinken terwijl je af en toe alles goed door elkaar mengt.
  4. Voeg de room toe, verwarm alles goed en kruid met peper en zout.
  5. Voeg de pastaschelpen toe aan de pan met de saus, meng voorzichtig en werk af met vers geraspte Parmesan.

Tip

Dit gerecht heb je in ongeveer een kwartier op tafel! Handig, niet?
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept