Knolseldersoep met appel en pancetta

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze typische soep voor in de herfst of de winter heeft een prachtige lichte kleur. Hart- en zielverwarmend!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g knolselder geschild en in blokjes
  • 1 appel geschild en in blokjes
  • 1 ui gepeld en in grove stukken
  • 8 sneetjes pancetta
  • 250 ml witbier
  • 750 ml kippenbouillon
  • 50 ml room
  • 50 g cheddar, geraspt
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Smelt een klontje boter in een ruime soeppan en stoof er gedurende enkele minuten de ui in aan, samen met de stukjes appel en de blokjes knolselder. Let erop dat de groenten niet kleuren, want dan verkleurt ook je mooie lichte soep.
  2. Blus met het witbier en laat even opkoken. Voeg daarna ook de kippenbouillon toe. Bind de blaadjes laurier samen met 2 van de takjes tijm en de takjes peterselie en leg het kruidentuiltje in de soep. Laat de soep ongeveer 30 minuten op een zacht vuur koken.
  3. Bak intussen de plakjes pancetta krokant in een droge koekenpan. Houd ze apart.
  4. Verwijder het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep fijn. Voeg de room toe en roer er ook de geraspte cheddar onder.
  5. Proef de soep en kruid naar smaak bij met zout en vers gemalen zwarte peper.
  6. Werk de soep af met de plakjes pancetta, wat blaadjes van het overgebleven takje tijm en een klein beetje extra geraspte cheddar.

Tip

Een typische soep voor tijdens koude dagen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten