Kipfilet met waterkerssaus en groene kruiden chips

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit gerechtje met supermalse kipfilet en mooie groene en heel smaakvolle waterkerssaus krijgt een extra mee dank zij de groene kruiden chips die je erbij serveert. Je kan er alle groene kruiden voor gebruiken, of een mengeling van verschillende soorten. Ik heb geluk dat ik nog steeds een aantal kruiden uit de tuin kan plukken…

 

De tip hiervoor vond ik in het meest recente Delhaize magazine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 mooie kipfilets van hoevekip
  • 1 bussel waterkers, enkel de blaadjes
  • 1 sjalot
  • 2 el zure room
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl kippenbouillon
  • enkele blaadjes groene kruiden (salie, basilicum, peterselie,…)
  • arachideolie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de kipfilets kort aan aan beide kanten. Neem de kipfilets uit de pan, kruid ze met vers gemalen peper en zout leg ze in een ovenvaste schaal en gaar ze verder in de oven op lage temperatuur (140 graden) gedurende 15 à 20 minuten. Als je ze op deze manier gaart blijven ze super mals. De gaartijd is afhankelijk van de grootte en de dikte van je stukjes kip, maar controleer zeker of de kip volledig gaar en warm is vanbinnen.
  3. Frituur de blaadjes van de groene kruiden kort in hete arachideolie op 160 graden (ik heb dat in een kleine gietijzeren braadpan gedaan, het kan ook in de frituurpan). Zorg ervoor dat de blaadjes droog zijn als je ze in de olie dompelt en frituur maar enkele blaadjes tegelijkertijd. Laat de gefrituurde blaadjes uitlekken op keukenpapier.
  4. Maak ondertussen de waterkerssaus. Snipper de sjalot in heel fijne stukjes en fruit ze aan in een steelpannetje op zacht vuur in een klontje boter. Blus met de witte wijn en laat deze bijna volledig inkoken op een middelhoog vuur. Voeg dan de kippenbouillon toe en laat de saus op een matig vuur met ongeveer een derde inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg de blaadjes waterkers en de zure room toe. Roer goed door elkaar totdat de blaadjes waterkers allemaal geslonken zijn. Mix de saus en breng ze op smaak met vers gemalen peper en zout
  5. Serveer de kipfilet met de waterkerssaus en werk af met de groene kruiden chips.

Tip

Lekker in combinatie met knolselderspuree.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten