Search
Close this search box.

Pastaschelpen met pompoenvulling

Beoordeling door het gezin

★★★★★
Deze pastaschelpen met pompoenvulling, broccoli en spekjes zijn samen een heel smaakvolle en kleurrijke schotel met een goeie portie groenten! Het bewijs dat je met pastaschelpen heel veel kanten uit kan!
 
Het duurt wel net iets langer om deze ovenschotel te maken dan veel van mijn andere recepten, maar hij is zo lekker… misschien een ideetje voor in het weekend?
 
Ik gebruik heel graag pastaschelpen, juist omdat je daar zoveel verschillende variaties kan op maken. In mijn boek “Komen eten!” staan er ook enkele heel leuke recepten met pastaschelpen. Alle info om het boek te bestellen vind je hier.

Ingrediënten

  • 1 kleine butternut pompoen (ongeveer 1 kg)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes verse tijm
  • 3 el mascarpone
  • 200 g tomatenpassata
  • 400 g tomaten op sap (blik)
  • 300 g grote pastaschelpen
  • 1 broccoli
  • 150 g spekblokjes
  • 100 g geraspte mozzarella
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de butternut pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm. Schil de ui en snijd hem in niet te dunne ringen. Meng de pompoen en de ui met een scheutje olijfolie en peper en zout, en verdeel er de takjes tijm over.
  3. Spreid alles uit over de bakplaat en leg er de teentjes knoflook ongeschild tussen. Plaats de bakplaat ongeveer 30 minuten in de oven. Hussel na ongeveer 15 minuten de groenten eens door elkaar. Als de groenten gaar zijn, druk de knoflook dan uit de velletjes (gooi de velletjes weg).
  4. Mix de geroosterde pompoen, ui en knoflook met de mascarpone tot een dikke maar gladde saus en kruid royaal met peper en zout.
  5. Verwarm ondertussen wat olijfolie op een middelhoog vuur in een steelpan, en voeg de tomatenpassata en de tomaten op sap toe. Kruid met peper en zout, en laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen. Plet eventueel de tomaten wat met een vork.
  6. Kook de pastaschelpen in licht gezouten water net niet beetgaar. Verdeel de broccoli in roosjes en laat ze de laatste 3 minuten mee koken met de pastaschelpen.
  7. Bak de spekjes krokant.
  8. Giet de tomatensaus in een ovenschaal en leg er de gekookte pastaschelpen bovenop. Vul elke schelp goed op met de pompoensaus. Verdeel de roosjes broccoli en de spekjes tussen de pastaschelpen en bestrooi alles met de geraspte mozzarella.
  9. Zet de ovenschaal ongeveer 15 à 20 minuten in de oven (bij 180 graden) en dien onmiddellijk op.

Tip

Veel groenten, kleur en smaak!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen