Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan kabeljauw met spinazie en pesto

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Dit is een heel fijn gerecht dat je volledig in één pan bereidt. De smaken vermengen zich mooi en je hebt achteraf amper opruim en afwas. De combinatie van de vis met de groenten maakt het bovendien een gezond recept, de pesto zorgt voor extra smaak. Ik vond inspiratie voor dit leuke recept in een Foodies magazine van even geleden, ik heb het recept dan naar mijn smaak aangepast naar een mooi groen éénpansgerecht.

 

Ik gebruik een type pan als deze  voor dit soort gerechten.

Ingrediënten

  • 300 g (volkoren) rijst
  • 500 ml groentenbouillon
  • 300 g verse spinazie
  • 200 g erwtjes (diepvries)
  • 4 stukken kabeljauwhaasje (elk 150 g)
  • 6 el pesto
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout
  • enkele blaadjes basilicum

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Breng de groentenbouillon aan de kook in een voldoende ruime pan die ook in de oven kan (ik gebruik een type pan als deze) en kook er de rijst zachtjes in gaar (ongeveer 10 à 15 minuten), met een deksel op de pan. Controleer de rijst wel af en toe, zorg dat hij niet aan de bodem gaat kleven en voeg indien nodig nog een klein beetje extra bouillon toe.
  3. Voeg de spinazie toe aan de pan, meng hem goed onder de rijst en laat hem volledig slinken (voeg indien nodig een klein beetje extra bouillon toe). Meng dan ook de erwtjes onder de rijst, samen met 2 eetlepels pesto, een beetje zout en vers gemalen peper naar smaak.
  4. Kruid de stukken kabeljauw met wat peper en zout en smeer ze bovenaan in met elk een eetlepel pesto. Leg de stukken kabeljauw in de pan en duw ze een klein beetje in de rijst.
  5. Plaats de pan zonder deksel in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten, of totdat de kabeljauw net gaar is.
  6. Werk de pan af met een scheut lekkere olijfolie, enkele blaadjes basilicum en een draai van de pepermolen.

Tip

Een leuke manier om het hele gezin vis en groentjes te serveren!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen