Kipkroketjes

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Wij hadden kip gegeten, en er was nog redelijk wat vlees van de gebraden kip over. Daar kan je allerlei lekkers mee maken, zoals deze kipkroketjes. Perfect om restjes mee op te werken!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 300 g gegaarde kip, in kleine stukjes
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 650 ml melk
  • 100 geraspte kaas
  • 125 g erwtjes (ontdooid)
  • peper en zout
  • 4 eieren, geklutst
  • 150 g paneermeel

Zo maak je het

  1. Smelt de boter in een ruime kookpan en voeg de bloem toe. Meng de bloem en de boter goed door elkaar met een garde en laat een minuutje bakken. Roer dan de melk erdoor en laat op zacht vuur even doorkoken, terwijl je af en toe goed roert met de garde, totdat je een mooi gladde maar redelijk dikke bechamelsaus hebt.
  2. Haal de saus van het vuur, voeg de geraspte kaas toe, en roer alles door tot de kaas gesmolten is.
  3. Voeg de stukjes kip en de erwten toe, kruid goed met peper en zout en meng alles mooi door elkaar.
  4. Schep het mengsel over in een ruime schaal en plaats deze minstens 3 uur in de koelkast.
  5. Vorm van het volledig afgekoelde mengsel kroketjes. Rol deze door het geklutste ei en dan door het paneermeel. Bak de kroketjes in arachideolie in een braadpan aan alle kanten goudbruin.

Tip

Je kan aan het mengsel voor de kroketjes nog kruiden toevoegen naar smaak, bijvoorbeeld peterselie, bieslook, enz.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten