Pastaschelpen met pompoen en Italiaanse worst

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Met Kerstmis hadden mijn zus en schoonbroer een zalig gerecht op tafel getoverd, waarvoor ze inspiratie hadden gevonden in het mooie kookboek “Jamie kookt Italië” van Jamie Oliver. Ik had dat boek nog niet maar ik heb het ondertussen wel in huis! Er staan echt hele mooie gerechten in, en het is een mooie hommage aan de keuken van Italië.

 

De pasta die ik jullie vandaag serveer is dan ook geïnspireerd op een recept uit dat boek. Ik heb een kleine aanpassing gedaan: er wordt selder gebruikt maar die heb ik vervangen door champignons, gewoon omdat ik geen selder in huis had.

 

Het resultaat is een lekkere pastaschotel met groenten van het seizoen, een zekere aanrader!

 

Zin gekregen om meer Italiaanse recepten van Jamie Oliver te lezen?

Hier vind je het boek online.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 500 g grote pastaschelpen
  • 4 Italiaanse worstjes (300 g)
  • 250 g champignons
  • 300 g butternut pompoen
  • 1 ui
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 1 el rodewijnazijn
  • enkele blaadjes laurier
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwijder de velletjes van de Italiaanse worstjes, maak het vlees los met een houten lepel en bak het in een ruime braadpan met wat olijfolie samen met de blaadjes laurier. Bak het op een middelhoog vuur totdat het vlees goudbruin is.
  2. Kook de pastaschelpen beetgaar in licht gezouten water.
  3. Snipper ondertussen de ui fijn, en snijd de pompoen en de champignons in kleine stukjes. Roer de gesneden groenten door het vlees samen met een snuf vers gemalen zwarte peper en bak alles ongeveer 20 minuten op een laag vuur, of tot alles zacht is en licht aangekleurd. Strooi er een beetje zout bij, roer de rodewijnazijn erdoor en laat even inkoken.
  4. Als de pastaschelpen beetgaar zijn, schep je ze met een beetje van het kookvocht bij in de braadpan. Rasp bijna alle parmezaanse kaas erover, meng alles goed door elkaar en laat een tweetal minuutjes rusten zodat de smaken zich goed mengen.
  5. Dien op in diepe borden en werk af met het laatste beetje parmezaanse kaas en een paar druppels lekkere olijfolie.

Tip

Een leuke manier om pompoen te gebruiken dit heel smaakvolle gerecht!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten