Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pastaschelpen met krab en doperwten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Met deze mooi gekleurde ovenschotel van pastaschelpen met doperwten en krabvlees maak je gegarandeerd indruk, en het leuke is dat ze eigenlijk makkelijk te maken is. Het recept komt uit het magazine Foodies van mei 2020, dat helemaal gewijd was aan Italiaanse recepten.

Ingrediënten

  • 250 g grote pastaschelpen (conchiglioni)
  • 400 g krabvlees
  • 500 g doperwten
  • 350 ml kippenbouillon
  • 1 bio citroen (sap en geraspte schil)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot (fijngehakt)
  • 1 el rodewijnazijn
  • 6 el zure room
  • 50 g grana padano
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 1 handvol blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • klontje boter

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Breng een ruime pot met licht gezouten water aan de kook en kook de pastaschelpen al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.
  2. Verwarm voor de doperwtensaus de olijfolie en een klontje boter in een ruime pot op middelhoog vuur. Fruit er de ui ongeveer 5 minuten glazig is. Pers er de teentjes knoflook bij, draai het vuur lager en fruit nog ongeveer 5 minuten verder. Voeg de bouillon toe en 450 gram van de doperwten. Breng aan de kook en laat enkele minuten koken. Zet dan het vuur uit en doe het mengsel in een blender samen met 3 el zure room, de blaadjes munt en basilicum, wat zout en vers gemalen peper, en mix alles tot een gladde saus.
  3. Meng het krabvlees met het 3 el zure room, het sap en de rasp van de citroen, de gesnipperde sjalot en de rodewijnazijn, en meng alles goed door elkaar.
  4. Schenk de doperwtensaus in een ondiepe ovenschaal. Vul de pastaschelpen met een lepel met het krabmengsel en leg ze in de doperwtensaus. Bestrooi met de overgebleven doperwten en de grana padano en bak het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven totdat de kaas licht goudbruin kleurt en de saus goed heet is.
  5. Tip: Voor dit type gerechten ben ik dol op een ovenschotel zoals deze, die al heel lang meegaat en echt onverslijtbaar is, en nog mooi ook!

Tip

Je kan gerust diepvrieserwtjes gebruiken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen