Pastaschelpen met krab en doperwten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Met deze mooi gekleurde ovenschotel van pastaschelpen met doperwten en krabvlees maak je gegarandeerd indruk, en het leuke is dat ze eigenlijk makkelijk te maken is. Het recept komt uit het magazine Foodies van mei 2020, dat helemaal gewijd was aan Italiaanse recepten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 250 g grote pastaschelpen (conchiglioni)
  • 400 g krabvlees
  • 500 g doperwten
  • 350 ml kippenbouillon
  • 1 bio citroen (sap en geraspte schil)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot (fijngehakt)
  • 1 el rodewijnazijn
  • 6 el zure room
  • 50 g grana padano
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 1 handvol blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • klontje boter

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Breng een ruime pot met licht gezouten water aan de kook en kook de pastaschelpen al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze met koud water en laat ze uitlekken.
  2. Verwarm voor de doperwtensaus de olijfolie en een klontje boter in een ruime pot op middelhoog vuur. Fruit er de ui ongeveer 5 minuten glazig is. Pers er de teentjes knoflook bij, draai het vuur lager en fruit nog ongeveer 5 minuten verder. Voeg de bouillon toe en 450 gram van de doperwten. Breng aan de kook en laat enkele minuten koken. Zet dan het vuur uit en doe het mengsel in een blender samen met 3 el zure room, de blaadjes munt en basilicum, wat zout en vers gemalen peper, en mix alles tot een gladde saus.
  3. Meng het krabvlees met het 3 el zure room, het sap en de rasp van de citroen, de gesnipperde sjalot en de rodewijnazijn, en meng alles goed door elkaar.
  4. Schenk de doperwtensaus in een ondiepe ovenschaal. Vul de pastaschelpen met een lepel met het krabmengsel en leg ze in de doperwtensaus. Bestrooi met de overgebleven doperwten en de grana padano en bak het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven totdat de kaas licht goudbruin kleurt en de saus goed heet is.
  5. Tip: Voor dit type gerechten ben ik dol op een ovenschotel zoals deze, die al heel lang meegaat en echt onverslijtbaar is, en nog mooi ook!

Tip

Je kan gerust diepvrieserwtjes gebruiken.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten