Doperwtensoep met kokosmelk

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze superlekkere erwtensoep is in ongeveer 15 minuten klaar en is een fijne opkikker op kille dagen. Ik werkte de borden af met enkele groene blaadjes en besprenkelde ze met olijfolie, voor een feestelijk gevoel. Ook als je op een gewone dag thuis kookt mag het toch aanvoelen als een feestje toch?

 

Het recept komt uit het boek “Een nieuwe manier van koken” van Anna Jones.

 

Om de soep echt snel te bereiden werk je best met een brede en goed geleidende soeppot. Een smalle hoge pot zal minder goed werken. Gebruik uiteraard wat je in de kast hebt staan, maar als je op zoek bent naar een echt fijne pot kan ik deze aanraden. Een goede gietijzeren pot is sowieso een goed investering.

Ingredi├źnten

  • 1 kg diepvrieserwten
  • 1 ui
  • 400 ml kokosmelk
  • 750 ml groentenbouillon
  • een bosje basilicum
  • sap van 1 citroen
  • 1 kl arachideolie
  • olijfolie
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Invalid email address

Zo maak je het

  1. Hak de ui fijn en fruit ze in enkele minuten glazig op middelhoog vuur met de arachideolie in een brede (liefst gietijzeren) soeppot.
  2. Doe de doperwten in de pot, samen met de kokosmelk en de groentenbouillon. Breng de soep aan de kook en laat ze ongeveer 10 minuten doorkoken op voldoende hoog vuur.
  3. Neem de soep van het vuur en voeg het grootste deel van de basilicum toe met steeltjes en al, samen met het citroensap.
  4. Pureer de soep met een staafmixer totdat ze superglad is. Kruid de soep naar smaak met zout en vers gemalen peper.
  5. Schep de soep in de borden en werk ze af met enkele blaadjes apart gehouden basilicum, een sprenkeltje olijfolie en een draai van de pepermolen.

Tip

Dit is echt een heel fijne variatie op de traditionele erwtensoep, wat vind je trouwens van die prachtige groene kleur?

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten