Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pappardelle met erwtjes en burrata

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Lekker de lente op je bord! Voor zo’n mooi kleurtje en deze lekkere geuren ga ik graag even zitten. Ik gebruikte verse doperwtjes, die er nu al volop zijn, voor de extra erwtjes waar de pappardelle mee afgewerkt wordt. Voor de saus van erwtjes gebruikte ik diepvrieserwtjes, dat was net iets meer budgetvriendelijk.

Ingrediënten

  • 400 g pappardelle
  • 500 g doperwten (diepvries)
  • 100 g doperwten (vers, gedopt gewicht)
  • 350 ml groentenbouillon
  • 1 bol burrata
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm voor de doperwtensaus de olijfolie en een klontje boter in een ruime pot op middelhoog vuur. Fruit er de ui ongeveer 5 minuten glazig is. Pers er de teentjes knoflook bij, draai het vuur lager en fruit nog ongeveer 5 minuten verder. Voeg de bouillon toe samen met de diepvries doperwten. Breng aan de kook en laat enkele minuten zachtjes koken. Giet het mengsel volledig in een blender samen met de blaadjes basilicum, wat zout en vers gemalen peper, en mix alles tot een gladde saus.
  2. Kook ondertussen de pappardelle beetgaar in licht gezouten water en giet ze af. Kook ook de verse erwten in licht gezouten water gedurende ongeveer 2 à 3 minuten. Giet ze af en verfris ze even onder koud stromend water.
  3. Meng de pappardelle met de doperwtensaus, schep ze in voorverwarmde borden en werk de borden verder af met de verse erwtjes en de burrata die je in stukjes trekt. Geef elk bord als final touch een draai van de pepermolen en een scheutje goede olijfolie.

Tip

Echt de lente op het bord, deze eenvoudige pasta!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen