Pasta met venkelworst

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik had lekkere venkelworst op de kop kunnen tikken en ben daar dan mee aan de slag gegaan. Het moest een gerecht met pasta worden, want venkelworst is toch iets waarbij je meteen aan Italië denkt. Ik heb ook wat venkel verwerkt in de saus om er een mooi geheel van te maken. Het viel hier thuis erg in de smaak!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

 • 350 g venkelworstjes
 • 400 g penne
 • 1 stronk broccoli van 500 g
 • 150 g venkel
 • 150 g ricotta
 • olijfolie
 • klein klontje boter
 • peper en zout
 • Eventueel een teentje look en 25 g paneermeel

Zo maak je het

 1. Snijd de venkel in kleine stukjes en laat ze op een laag vuurtje stoven in een beetje boter en een scheutje water, totdat ze heel zacht zijn.
 2. Kook de penne gaar in ongeveer 10 minuten. Giet af en houd een soeplepel kookvocht bij.
 3. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel in kleine stukjes. Kook de gesneden broccoli gaar in licht gezouten water.
 4. Verwijder het vel van de venkelworstjes en snijd ze daarna in stukken van ongeveer 2 cm. Bak de stukjes venkelworst in een beetje olijfolie op een tamelijk hoog vuur rondom rond.
 5. Als de venkel helemaal zacht is, kan je de saus maken. Mix de venkel fijn (met behulp van een staafmixer en een hoge maatbeker) samen met de ricotta en een deel van het opgevangen kookvocht van de pasta. De saus moet mooi glad zijn maar niet te dun. Kruid met peper en zout.
 6. Meng de pasta met de saus en laat even terug opwarmen (niet te lang want dan trekt de saus in de pasta en dan wordt het gerecht te droog). Meng er daarna de broccoli en de stukjes worst onder.

Tip

Als extra garnering kan je een beetje paneermeel waar je een teentje knoflook over uitknijpt, in een beetje olijfolie kort bakken in een pan. Je krijgt dan een geurig en krokant geheel dat je over de borden kan strooien.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept