Search
Close this search box.

Pasta met broccoli en venkelworst

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Ik had lekkere venkelworst op de kop kunnen tikken en ben daar dan mee aan de slag gegaan. Ik maakte een mooie pastaschotel met broccoli en een sausje op basis van venkel om alle smaken mooi met elkaar te blenden. Geen nood als je geen venkelworst vindt, je kan ook gewone stevige varkensworstjes gebruiken en wat venkelzaadjes toevoegen als je het vlees bakt. Probeer in elk geval deze heerlijke pasta!

Ingrediënten

  • 350 g venkelworstjes
  • 400 g korte pasta
  • 1 broccoli
  • 250 g venkel
  • 150 g mascarpone
  • 150 ml kippenbouillon
  • olijfolie
  • klein klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de venkel in kleine stukjes en laat ze op een laag vuurtje stoven in een beetje boter en een scheutje kippenbouillon, totdat ze heel zacht zijn.
  2. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet af en houd een soeplepel kookvocht bij.
  3. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel in kleine stukjes. Kook de broccoli in licht gezouten water (zonder deksel of met het deksel schuin op de pot), giet af als hij beetgaar is en verfris kort onder koud stromend water (dan blijft hij mooi groen).
  4. Verwijder het vel van de venkelworstjes en snijd ze daarna in stukken van ongeveer 2 cm. Bak de stukjes venkelworst in een beetje olijfolie op een middelhoog vuur tot ze binnenin gaar zijn en rondom rond goudbruin. 
  5. Als de venkel helemaal zacht is, kan je de saus maken. Mix de venkel fijn (met behulp van een staafmixer en een hoge maatbeker) samen met de mascarpone en een deel van het opgevangen kookvocht van de pasta. De saus moet mooi glad zijn maar niet te dun. Kruid royaal met vers gemalen peper en zout.
  6. Meng de pasta met de saus en laat even terug opwarmen (niet te lang want dan trekt de saus in de pasta en dan wordt het gerecht te droog). Meng er daarna de broccoli en de stukjes worst onder.

Tip

Werk de borden af met wat groene plukjes van de venkel.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen