Alles-in-één-pan parmezaan kipfilet

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Deze alles-in-één-pan kipfilet met orzo, spinazie, champignons en parmezaan is een super smaakvol idee voor een makkelijke maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt.

 

Zoek je nog een schitterende pan om zulke gerechten te bereiden, kijk dan eens hier (adv). Ik heb er zelf zo eentje, en ik ben er echt super tevreden van!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 300 g orzo
  • 250 g spinazie
  • 250 g champignons in schijfjes
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 1,3 l kippenbouillon
  • sap van een halve citroen
  • klontje boter
  • scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Verwarm de olijfolie en het klontje boter in een ruime braadpan. Kruid de kipfilets met vers gemalen peper en zout en bak ze aan beide kanten goudbruin. Neem ze uit de pan, leg ze in een ovenvaste schaal en zet ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 minuten of totdat ze door en door gaar zijn maar nog wel sappig.
  3. Bak in dezelfde ruime braadpan waar je de kip in hebt aangebakken de schijfjes champignon, met het sap van de halve citroen en gekruid met wat vers gemalen peper. Haal de champignons uit de pan en houd ze warm.
  4. Voeg de orzo toe aan de pan samen met de bouillon, en laat de orzo in ongeveer 10 minuten gaar koken. Roer af en toe en zorg ervoor dat de orzo niet aan de bodem gaat plakken. Voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe.
  5. Voeg aan het einde van de kooktijd de spinazie toe en laat hem slinken. Voeg de champignons terug toe en roer ook de parmezaanse kaas onder de orzo.
  6. Snijd de kipfilet in schijfjes en voeg ze toe aan de pan.
  7. Dien op in diepe borden en werk af met een extra draai vers gemalen peper.

Tip

Door de kipfilets op lage temperatuur in de oven te laten garen blijven ze lekker sappig.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten