Zoek
Sluit dit zoekvak.

Alles-in-één-pan kip-champignonpannetje

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Dit is een heel makkelijk en lekker gerecht dat je in één pan klaarmaakt, voor een maximum aan smaak en een minimum aan afwas achteraf. Het kip-champignonpannetje is heerlijk romig en smaakvol, en ik gebruik er twee soorten groenten in. Ik gebruik filet van kippenbout, die stukjes kip blijven echt supermals en sappig bij de bereiding. Wedden dat dit éénpansgerecht in de smaak valt en dat je het nog vaker zal klaarmaken? Dien het op met smeuïge puree of met rijst, zoals je zelf verkiest.

 

Zoek je nog een pan geschikt voor dit type gerechten? Bekijk deze eens! Of deze, dat zijn de net iets grotere.

Ingrediënten

  • 800 g filet van kippenbout
  • 500 g bruine champignons
  • 4 lente-uitjes
  • 200 ml room
  • 150 ml kippenbouillon
  • 200 g erwtjes (diepvries)
  • enkele takjes peterselie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snijd de kip in stukken van ongeveer 4 cm. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten of in schijfjes. Snijd het groen van de lente-uitjes in schuine reepjes van ongeveer 1 cm.
  2. Smelt een klontje boter in een voldoende ruime pan en bak er de stukken kip rondomrond goudbruin in. Kruid de kip met peper en zout en haal ze uit de pan.
  3. Voeg de champignons toe aan dezelfde pan samen met de gesneden lente-ui en laat ze enkele minuten bakken met een snuifje zout en peper.
  4. Voeg de room en de kippenbouillon toe aan de pan en breng alles zachtjes aan de kook. Voeg de erwtjes toe en leg ook de stukken kip terug in de pan.
  5. Laat alles samen zacht pruttelen totdat de kip door en door gaar is (ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte avn de stukken kip).
  6. Proef de saus en kruid eventueel wat bij met peper. Werk de schotel af met gesnipperde peterselie.

Tip

Een echte winner voor jong en oud!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen