Pappardelle met pompoen en pancetta

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze pastaschotel met pompoen en pancetta is een echte herfsttopper. De kleuren zijn warm, de pompoen smaakt heerlijk zacht en een beetje zoet, wat mooi contrasteert met het zoute van de pancetta. Voeg daarbij nog de crunchy geroosterde pompoenpitten en je hebt echt een combinatie om duimen en vingers af te likken.

 

Met dank aan het magazine Foodies (exemplaar van november 2019) voor inspiratie bij dit het super recept.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 1 kleine butternut pompoen
  • 300 g pappardelle
  • 15 plakjes pancetta
  • 350 ml groentenbouillon
  • 50 g pompoenpitten
  • 75 g pecorino (grof geraspt)
  • 3 el olijfolie
  • 2 el ciderazijn
  • een takje tijm
  • enkele blaadjes salie
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen en schep de pitten eruit. Snijd de pompoen in parten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de parten pompoen met vers gemalen peper en zout en leg de plakjes pancetta ertussen en eroverheen. Druppel er 2 el olijfolie over en laat ongeveer 30 minuten roosteren in de oven, totdat de pancetta knapperig is en de pompoen mooi zacht.
  2. Bak ondertussen de 50 g pompoenpitten in 1 el olijfolie krokant op een middelhoog vuur. Laat ze afkoelen en bestrooi ze met een beetje zout.
  3. Kook de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water.
  4. Neem de bakplaat uit de oven. Schep ongeveer 1/3 van de stukken pompoen in een blender, voeg de groentenbouillon en de ciderazijn toe en pureer tot een fijne saus. Voeg eventueel wat kookbocht van de pasta toe als de saus te dik is.
  5. Hak de rest van de pompoen en de pancetta grof en meng er de blaadjes van de tijm onder.
  6. Giet de pasta af en doe hem met de saus terug in de pan. Verwarm alles even kort goed door en breng op smaak met peper en zout. Roer er de gehakte pompoen en pancetta kort doorheen.
  7. Verdeel de pasta over diepe borden en werk af met de krokante pompoenpitten, de pecorino, de blaadjes salie en eventueel nog wat tijmblaadjes.

Tip

Dien dit gerecht best onmiddellijk op, anders trekt de saus teveel in de pappardelle en dan wordt het wat te droog.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept