Pappardelle met erwten en verse geitenkaas

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Lekker de lente op je bord! Voor zo’n mooi kleurtje en deze lekkere geuren ga ik graag even zitten. Gebruik verse doperwtjes, die er nu al volop zijn, of anders diepvrieserwtjes. Ben je niet 100% fan van verse geitenkaas? Je kan perfect ricotta gebruiken als vervanging.

Ingrediënten

  • 400 g pappardelle
  • 500 g doperwten
  • 350 ml kippenbouillon
  • 200 g verse geitenkaas
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 handvol muntblaadjes
  • 1 handvol blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm voor de doperwtensaus de olijfolie en een klontje boter in een ruime pot op middelhoog vuur. Fruit er de ui ongeveer 5 minuten glazig is. Pers er de teentjes knoflook bij, draai het vuur lager en fruit nog ongeveer 5 minuten verder. Voeg de bouillon toe samen met de doperwten. Breng aan de kook en laat enkele minuten koken. Zet dan het vuur uit en schep een beetje erwtjes uit de pot. Giet de rest van het mengsel volledig in een blender samen met de blaadjes munt en basilicum, wat zout en vers gemalen peper, en mix alles tot een gladde saus.
  2. Kook ondertussen de pappardelle beetgaar in licht gezouten water en giet ze af.
  3. Meng de pappardelle met de doperwtensaus, schep ze in voorverwarmde borden en werk de borden verder af met de apart gehouden erwtjes en de verse geitenkaas die je in brokjes trekt. Geef elk bord als final touch een draai van de pepermolen en een scheutje goede olijfolie.
  4. Ben je op zoek naar de perfecte blender? Bekijk deze eens, niet de goedkoopste maar je hebt hem voor jaren en hij is werkelijk perfect!

Tip

Je kan de borden nog extra afwerken met wat geraspte parmezaanse kaas.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen