Deze aardappelen die je bakt in de oven zijn super lekker, en buiten ze even voorbereiden en ze in de oven zetten moet je eigenlijk niets doen, handig toch zeker? Ik gebruik een bakblik met een anti-aanbaklaagje of een bakplaat met een bakpapier om te vermijden dat de aardappelen gaan vastplakken aan de bakplaat.
Oven gebakken aardappelen met rozemarijn
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 800 g vastkokende aardappelen
- olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- grof zeezout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Was de aardappelen grondig en droog ze af. Snijd ze in niet te kleine stukken. Voor deze bereiding schil ik de aardappelen niet, maar als je de aardappelen liever geschild gebruikt kan dat ook natuurlijk, aan jou de keuze.
- Schik de aardappelen in een metalen bakblik met anti-aanbaklaag, of op een bakplaat bedekt met een bakpapier.
- Besprenkel de stukken aardappel royaal met olijfolie, en wrijf met je handen de olie goed rondom rond alle aardappels. Heerlijk vind ik dat, die olie aan mijn handen voelen 🙂
- Hak de blaadjes van de rozemarijn iets fijner en strooi ze over de aardappelen.
- Schuif de aardappelen in de voorverwarmde oven en laat ze gedurende 35 minuten bakken. Zorg ervoor dat ze op de bakplaat mooi naast elkaar liggen en zeker niet op elkaar. Dan gaan ze niet mooi bakken, eerder stomen.
- Haal de gebakken aardappelen uit de oven, en werk ze af met nog wat extra rozemarijn en wat grof gemalen zeezout.
Tip
Ik gebruik meestal vastkokende aardappelen met een rode schil, die hebben een handig formaat om in partjes te snijden en ze hebben bovendien een heel lekkere smaak.
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen