Orzo op Griekse wijze

Beoordeling door het gezin

★★★★★

In de paasvakantie zijn wij een weekje in Griekenland. Dat gaf mij inspiratie voor deze orzo op Griekse wijze. Lekker, veel groentjes, klaar op ongeveer 30 minuten, en je hebt er maar één pan voor nodig! Win-win-win!

 

Ik maakte dit recept in samenwerking met Koken met DeMorgen.

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl gerookt paprikapoeder
  • 400 g tomatenblokjes
  • 750 ml groentenbouillon
  • 300 g orzo
  • 100 g feta, in brokjes verdeeld
  • 1 bolletje mozzarella, in schijfjes
  • 75 g pijnboompitjes
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el gesnipperde platte peterselie

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht).
  2. Snijd de courgette, de rode paprika en de aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de rode ui in halve ringen.
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime ovenbestendige pan en voeg de gesneden groenten toe. Pers er de teentjes knoflook bij, en kruid alles met het gerookt paprikapoeder. Laat de groenten ongeveer 5 à 10 minuten fruiten.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan samen met de helft van de bouillon en laat zacht aan de kook komen.
  5. Meng de orzo onder de groentensaus en laat het geheel 10 à 15 minuten zachtjes pruttelen onder deksel of totdat de orzo beetgaar is. Roer af en toe zodat de orzo niet aan de bodem gaat plakken en voeg indien nodig de rest van de bouillon toe. Proef en kruid naar smaak bij met wat peper en zout.
  6. Strooi de verbokkelde feta over de orzo en leg er ook de schijfjes mozzarella op. Bestrooi nog met de pijnboompitjes en zet de pan dan ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de mozzarella gesmolten is en de feta en de pijnboompitjes licht goudbruin kleuren.
  7. Werk de pan af met de gesnipperde peterselie en dien onmiddellijk op.

Tip

Vol smaak, zomers, en veggie!

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen