Orzo met rucolapesto en bimi

Beoordeling door het gezin

★★★★★

Een heerlijke, snelle en kleurrijke start van de week, deze orzo met rucolapesto en bimi. Werk de borden af met wat extra rucola, een schepje mascarpone en een scheutje olijfolie en maak iedereen aan tafel blij!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 100 g rucola
  • 20 g basilicum
  • 70 g cashewnoten
  • 70 g parmezaan (blok)
  • 150 ml olijfolie
  • beetje citroensap
  • 300 g orzo
  • 600 g bimi
  • 100 g mascarpone
  • peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Maak de pesto van rucola. Doe eerst het teentje knoflook in de blender en mix het al even in stukjes. Voeg 70 g rucola toe, samen met de cashewnoten en de olijfolie en mix alles glad. Snijd de parmezaanse kaas in stukjes en doe ze bij in de blender. Mix even goed door en voeg eventueel nog wat meer olijfolie toe. Voeg nu de basilicum toe en mix nog even kort alles goed door elkaar. Mix niet meer te lang, dan houdt de pesto beter zijn mooie groene kleur. Breng op smaak met een beetje citroensap toe en kruid met vers gemalen peper en zout.
  2. Kook de orzo beetgaar in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en meng hem met enkele eetlepels van de pesto.
  3. Kook ondertussen ook de bimi beetgaar in licht gezouten water. Giet hem af en verfris hem kort onder koud stromend water.
  4. Dien de orzo op met de bimi, werk de borden af met de overgebleven rucola, een schepje mascarpone en wat van je beste olijfolie.

Tip

Als je pesto over hebt kan je die perfect invriezen in een klein potje dat goed afsluit.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen