Je kan heel snel zelf orangettes maken, die heerlijke geconfijte sinaasappelsnoepjes. Je maakt ze met de schil van de sinaasappel, die je heel fijn snijdt en blancheert zodat de bitterheid verdwijnt. Daarna confijt je ze in een suikersiroop. Ik heb ze vandaag afgewerkt met kristalsuiker. Afwerken met chocolade kan ook.
Orangettes
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 1 bio sinaasappel
- 125 g suiker
- 125 cl water
- kristalsuiker (voor de afwerking)
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Was de sinaasappel en snijd de schil eraf. Snijd de schil in dunne reepjes.
- Breng een klein potje met water aan de kook en blancheer hierin de reepjes sinaasappel. Giet na enkele minuten de reepjes af en laat ze even uitlekken.
- Herhaal dit nog twee keer, zodat je in totaal de reepjes sinaasappel drie maal hebt geblancheerd.
- Maak nu de siroop door 125 ml water en 125 g suiker samen aan de kook te brengen. Laat de reepjes sinaasappel hier zachtjes in pruttelen totdat ze mooi glazig zijn, ze zijn nu geconfijt.
- Giet de reepjes af en laat ze afkoelen. Haal ze nu door de kristalsuiker voor de afwerking.
Tip
Ik vind ze op zijn lekkerst als ze pas gemaakt zijn!
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen