Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op vel gebakken skrei met puree van wortel en rode linzen

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Ik heb hier een lekkere combinatie opgediend van op vel gebakken skreifilet, met een heerlijk zachte puree van wortelen, en met broccoli. De skrei wordt gebakken op het vel, wat zorgt voor een heerlijk krokante textuur aan de buitenkant en een zachte en sappige binnenkant. De broccoli geeft een frisse smaak aan het gerecht, en de puree van wortelen is zijdezacht en heeft een rijke smaak die perfect past bij de skrei en broccoli. In plaats van met aardappelen is de puree gemaakt met rode linzen. Een heel smakelijke en gezonde combinatie!

 

Ingrediënten

  • 800 g skreifilet op vel
  • 1 kg wortelen
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 100 g rode linzen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groentenbouillon
  • 6 el bloem
  • 2 kl gerookt paprikapoeder
  • klontje boter
  • olijfolie
  • vers gemalen peper
  • zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Snijd de ui in stukken en snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwarm in een ruime pot een scheutje olijfolie, en fruit er alle groenten gedurende enkele minuten in, terwijl je af en toe omroert. Voeg dan de bouillon toe, breng de groenten aan de kook en laat ze onder deksel zachtjes koken. Voeg na ongeveer 15 minuten de rode linzen toe en laat ze mee verder koken, totdat alle groenten en de linzen gaar zijn.
  2. Kook intussen de roosjes broccoli in licht gezouten water zonder deksel gedurende ongeveer 5 à 7 minuten beetgaar. Giet ze af en verfris ze kort onder koud stromend water.
  3. Snijd de skreifilet in iets kleinere stukken (om hem makkelijker mooi te kunnen bakken). Doe de bloem in een bord en haal de stukken vis erdoorheen, schud de overtollige bloem eraf en kruid hem met zout en een beetje vers gemalen peper. Verwarm een bakpan, smelt er een klontje boter in en bak de stukken skrei gedurende enkele minuten op de velkant, totdat de vis ongeveer drie vierde gaar is. Draai de stukken vis dan om en bak de bovenkant ongeveer een minuut (afhankelijk van de dikte van de stukken skrei), totdat de vis gaar is maar nog niet droog.
  4. Mix de gegaarde wortelen en linzen in een blender of met een staafmixer. Kruid de puree royaal met zwarte peper, gerookt paprikapoeder en wat zout.
  5. Dien de skrei op met de puree en de broccoli. Werk de borden eventueel nog af met gesnipperde groene kruiden, zoals bv. peterselie.

Tip

Je kan ook andere visfilet van witte wis gebruiken, bvb wijting, roodbaars, kabeljauw, …

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen