Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Oosterse wortelsoep met kikkererwten

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Heerlijk hoor, deze kleurrijke en kruidige soep met oosterse toesten. En dan ook nog eens supergezond… perfect dus als opkikker deze dagen.

 

Het recept is van Donnay Hay en komt uit het boek “Week Light”.

Ingrediënten

  • 6 grote wortels
  • 1 ui
  • 1,5 l groentenbouillon
  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 70 g tahin
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • enkele takjes koriander
  • Griekse yoghurt voor erbij
  • extra tahin voor erbij
  • vers gemalen peper
  • zout
  • snuifje espelettepeper

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de wortelen en snijd ze in de lengte in 4 (zodat je lange dunne stukken wortel hebt). Schil de ui en snijd hem in partjes.
  3. Roer in een ruime kom de olijfolie, de kurkuma, het komijnpoeder door elkaar met wat vers gemalen peper en zout. Schep de wortel en ui door dit mengsel. Verdeel de wortel en ui over de bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Schep de gare groenten in een grote pan. Schenk de bouillon erbij, voeg de tahin toe en pureer de soep met een staafmixer. Zet de soep op een middelhoog vuur en breng ze zachtjes aan de kook. Roer de kikkererwten erdoor en verwarm de soep totdat ze heet is.
  5. Schep de soep in kommen en werk ze af met een schepje Griekse yoghurt, wat extra tahin, enkele blaadjes koriander naar smaak en een snuifje espelettepeper.

Tip

Je kan ook met gedroogde kikkererwten werken (ik heb dat gedaan), die je dan wel op voorhand moet weken en gaar koken.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Aanbevolen recept

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen