Dit heerlijk kruidige gerecht met kip en abrikozen maak je volledig klaar in één pan. Als je dus op zoek bent naar een idee voor deze eerste dag na de paasvakantie, dit zou het wel eens kunnen zijn! De kip is lekker mals, er zitten goed wat groenten in, en de smaak is lekker kruidig. Je hoeft achteraf ook maar één pan af te wassen, wat een topper dit recept!
Oosterse kip met abrikozen
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 800 g kippenboutfilet
- 250 g wortelen
- 100 g gedroogde abrikozen
- 1 el ras el hanout
- 2 kl gerookt paprikapoeder
- 40 g tomatenpuree
- 400 g tomatenblokjes
- 1 blokje kippenbouillon
- 250 g kikkererwten (blik)
- klontje boter
- peper en zout
- peterselie
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Snijd de kippenboutfilet in stukken van ongeveer 3 cm. Schil de wortelen en snijd ze in halve maantjes, en halveer de gedroogde abrikozen.
- Verwarm een klontje boter in een ruime pan en bak er de stukken kippenboutfilet rondomrond goudbruin in. Kruid ze met peper en zout en haal ze uit de pan. Giet eventueel het overtollige vet weg uit de pan.
- Voeg de wortelen en de abrikozen toe aan de pan en bak ze samen gedurende enkele minuten op middelhoog vuur. Strooi de ras el hanout en de gerookte paprika erover en laat de kruiden een minuutje mee bakken. Voeg dan de tomatenpuree toe, roer alles los en laat een minuutje verder bakken.
- Giet de tomatenblokjes in de pan, samen met 200 ml water, en leg er het bouillonblokje bij in. Laat alles zachtjes aan de kook komen.
- Spoel de kikkererwten af onder koud water, laat ze uitlekken en voeg ze toe aan de saus. Leg ook de stukken kip terug in de pan.
- Laat het geheel 20 tot 30 minuten zachtjes verder pruttelen onder deksel. Proef de saus en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Werk de pan af met wat gehakte peterselie en dien onmiddellijk op.
Tip
Lekker met rijst, of ook met couscous.
Kathleen Brenders, aangenaam!

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen