Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Omelet met spinazie en feta

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze omelet met spinazie en feta is een frisse en vrolijke versie van de traditionele omelet met spinazie en kaas.

 

Deze omelet maakte ik met feta, spinazie en kerstomaatjes die ik mee liet bakken, en ik werkte ze af met enkele groene kruiden. Die combinatie van gebakken met daarbovenop  “rauwe” verse kruiden werkt heel goed en zorgt voor een mooie lunch met frisse kleuren. Het oog wil ook wat zeker?

 

Geniet van de nazomer de komende week!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • een handvol jonge spinazie
  • 4 kerstomaatjes
  • 25 g feta
  • enkele blaadjes rucola
  • enkele blaadjes basilicum
  • een klontje boter
  • peper en zout

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Smelt een klontje boter in een pan. Hak de spinazie grof en snijd de kerstomaatjes in de helft.
  2. Leg de spinazie en de kerstomaatjes in de warme pan en laat de spinazie goed slinken terwijl de kerstomaatjes lichtjes bakken. (Houd enkele blaadjes spinazie apart voor de afwerking straks).
  3. Kluts de 2 eieren in een kommetje met wat peper en zout en giet ze bij in de pan.
  4. Verkruimel de feta in kleine blokjes en voeg ze bij in de pan.
  5. Laat de omelet bakken totdat ze aan de bovenkant gaar is maar nog niet te droog.
  6. Werk bij het opdienen af met enkele rauwe groene blaadjes: de apart gehouden blaadjes spinazie, de blaadjes rucola en de basilicum.

Tip

Lekker als lunch met een sneetje bruin brood, of ook als stevig ontbijt.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen