Omelet met champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een omelet met champignons is heel klassiek, maar als je het met liefde en aandacht bereidt is het echt super lekker.

 

Champignons zijn volop in het seizoen nu, dus ideaal zou ik dan denken. Ik heb heel gewone parijse champignons gebruikt en dat was prima.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 400 g champignons
  • 50 g geraspte emmentaler kaas
  • bieslook
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Je kan best voor elke persoon een aparte omelet bakken, dus 4 omeletten met telkens 2 eieren en 100 g champignons.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en smelt er een klontje boter in. Leg de schijfjes champignon mooi naast elkaar in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  4. Kluts de eieren in een kommetje en kruid met vers gemalen peper en zout.
  5. Draai het vuur lager en giet de geklutste eieren voorzichtig bij de ondertussen mooi gebakken champignons. Strooi er een beetje kaas over.
  6. Laat de omelet bakken op zacht vuur, zodat de bovenkant nog smeuïg genoeg blijft.
  7. Werk de omelet af met een beetje gesnipperde bieslook.

Tip

Lekker met een stukje stokbrood, maar deze omelet is op zichzelf ook zonder brood al een stevige lunch!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik ben mama van 3 toffe jongens, vrouw van een lieve man en bezeten door lekker koken. Ik deel mijn recepten die je makkelijk kan klaarmaken en waarmee je zeker zal scoren. 

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten