Omelet met champignons

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Een omelet met champignons is heel klassiek, maar als je het met liefde en aandacht bereidt is het echt super lekker.

 

Champignons zijn volop in het seizoen nu, dus ideaal zou ik dan denken. Ik heb heel gewone parijse champignons gebruikt en dat was prima.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 400 g champignons
  • 50 g geraspte emmentaler kaas
  • enkele takjes peterselie
  • klontje boter
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Je kan best voor elke persoon een aparte omelet bakken, dus 4 omeletten met telkens 2 eieren en 100 g champignons.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en smelt er een klontje boter in. Leg de schijfjes champignon mooi naast elkaar in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  4. Kluts de eieren in een kommetje en kruid met vers gemalen peper en zout.
  5. Draai het vuur lager en giet de geklutste eieren bij de ondertussen mooi gebakken champignons. Strooi er een beetje kaas over.
  6. Laat de omelet bakken op zacht vuur, zodat de bovenkant nog smeuïg genoeg blijft.
  7. Werk de omelet af met een beetje gesnipperde peterselie.

Tip

Lekker met een stukje stokbrood, maar deze omelet is op zichzelf ook zonder brood al een stevige lunch!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept