Nacho’s uit de oven met toppings

Beoordeling door het gezin

★★★★★

De perfecte hap om het weekend mee in te zetten! Nacho’s zijn de favoriete snack van veel bioscoopbezoekers. Met dit recept kan je thuis zelf nacho’s maken als borrelhapje.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Ingrediënten

  • 200 g tortillachips
  • 50 g emmentaler geraspt
  • 50 g cheddar gerapst
  • 2 heel rijpe pruimtomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1 rijpe avocado
  • 3 el zure room
  • scheutje olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • sap van een halve limoen
  • vers gemalen peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Maak de tomatensalsa: ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in heel kleine blokjes. Snijd de rode ui in even kleine blokjes en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, een beetje witte wijnazijn, vers gemalen peper en zout.
  2. Schil de avocado, verwijder de pit en plet het vruchtvlees met een vork. Meng er het limoensap door en kruid met vers gemalen peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Leg de tortillachips in een ovenvaste schaal en verdeel er de geraspte emmentaler en cheddar over. Zet de nacho’s ongeveer 10 minuten in de oven.
  5. Dien op met enkele scheppen tomatensalsa, avocado en zure room.

Tip

Leuk voor een filmavond!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on pinterest

Hallo, ik ben Kathleen

Kathleen

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Je vindt hier lekkere recepten die je gemakkelijk kan klaarmaken – en die gekeurd en goedgekeurd zijn door mijn vier mannen als we met vijf aan tafel zitten…

Veel kijk- en kookplezier! Liefs

Aanbevolen recept

Door de site te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten