De perfecte hap om het weekend mee in te zetten! Nacho’s zijn de favoriete snack van veel bioscoopbezoekers. Met dit recept kan je thuis zelf nacho’s maken als borrelhapje.
Nacho’s uit de oven met toppings
Beoordeling door het gezin
★★★★★
Ingrediënten
- 200 g tortillachips
- 50 g emmentaler geraspt
- 50 g cheddar gerapst
- 2 heel rijpe pruimtomaten
- 1/2 rode ui
- 1 rijpe avocado
- 3 el zure room
- scheutje olijfolie
- scheutje witte wijnazijn
- sap van een halve limoen
- vers gemalen peper
- zout
Wil je geen enkel nieuw recept missen?
Zo maak je het
- Maak de tomatensalsa: ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in heel kleine blokjes. Snijd de rode ui in even kleine blokjes en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, een beetje witte wijnazijn, vers gemalen peper en zout.
- Schil de avocado, verwijder de pit en plet het vruchtvlees met een vork. Meng er het limoensap door en kruid met vers gemalen peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de tortillachips in een ovenvaste schaal en verdeel er de geraspte emmentaler en cheddar over. Zet de nacho’s ongeveer 10 minuten in de oven.
- Dien op met enkele scheppen tomatensalsa, avocado en zure room.
Tip
Leuk voor een filmavond!
Kathleen Brenders, aangenaam!
Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!
Smakelijk,
Liefs,
Kathleen