Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mosselen met tomaat en basilicum

Beoordeling door het gezin

★★★★☆

Deze mosselen met tomaat en basilicum zijn een leuke afwisseling op het traditionele mosselrecept “mosselen natuur” (wat ik trouwens ook heel lekker vind, daar niet van)!

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen (jumbo of goudmerk)
  • 1 kg tomaten
  • 150 ml witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes verse basilicum
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • scheutje olijfolie
  • vers gemalen peper
  • snuifje cayennepeper
  • zout
  • stokbrood, voor erbij

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalotten en de teentjes knoflook fijn en snijd de tomaten in kwarten. Bind de peterselie, tijm en laurier samen met wat keukentouw tot een kruidentuiltje. Verwarm een scheutje olijfolie in een pot en fruit er de gesnipperde sjalot en knoflook in aan. Voeg de gesneden tomaten toe en laat deze even mee fruiten. Voeg de witte wijn toe, leg het kruidentuiltje erbij, zet het vuur iets lager en zet een deksel op de pot. Laat de tomaten ongeveer 30 minuten sudderen. Verwijder het kruidentuiltje en mix de saus met een staafmixer. Kruid de saus met peper, zout en een snuifje cayennepeper.
  2. Leg ondertussen de mosselen in koud water en doe er een schep zout bij. Haal de mosselen met een kapotte schelp weg, en ook de mosselen die zich niet sluiten. Als er mosselen tussen zitten met een baard, trek je de baard eraf. Spoel de mosselen nog een tweede keer in koud water, en herhaal totdat het water helemaal zuiver blijft.
  3. Verdeel de saus over 4 mosselpotten en verdeel de schoongemaakte mosselen over de potten. Kruid met wat peper en zout.
  4. Kook de mosselen onder deksel op hoog vuur in de saus totdat alle mosselen open zijn. Dit zal ongeveer 5 minuten duren. Schud de mosselen tussenin op.
  5. Werk de mosselen af met enkele blaadjes basilicum.
  6. Dien de mosselen in tomaat op met stokbrood.

Tip

Je kan verse tomaten gebruiken of gepelde tomaten uit blik.

Kathleen Brenders, aangenaam!

Kathleen

Ik kook en deel lekkere en gemakkelijke recepten voor elke dag. Lekker eten maken hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, met mijn recepten zal je gegarandeerd scoren!

Smakelijk,

Liefs, 

Kathleen

Wil je geen enkel nieuw recept missen?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, dan mail ik jou persoonlijk als ik een nieuw recept online zet.
Veel kookplezier,
liefs,
Kathleen